Οικονομια

Άνοδος στα χρηματιστήρια και πτώση της τιμής του πετρελαίου μετά τις διαπραγματεύσεις Ρωσίας – Ουκρανίας

Οι συνομιλίες μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία φαίνεται πως έχουν σημειώσει σημαντική πρόοδο σύμφωνα με διεθνής αναλυτές και είναι κάτι που αντικατοπτρίζεται στις αγορές, όπως στην άνοδο που σημείωσαν τα Χρηματιστήρια και την πτώση της τιμής του πετρελαίου.

Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το Χρηματιστήριο του Παρισιού έκλεισε στις 6.792,16 μονάδες, με άνοδο +3,08%, κυρίως χάρη στις μετοχές των ειδών πολυτελείας. Μάλιστα, η Φρανκφούρτη κατέγραψε άνοδο +2,79%, το Μιλάνο +2,41% ενώ ο ευρωπαϊκός δείκτης αναφοράς EuroStoxx 50 έκλεισε με άνοδο 2,96%. Με μικρότερη άνοδο, +0,86%, έκλεισε το Χρηματιστήριο του Λονδίνου. Η Γουόλ Στριτ με το άνοιγμα κινείται ανοδικά, με τον βιομηχανικό δείκτη Dow Jones να καταγράφει άνοδο +0,60% και τον Nasdaq +1,19%.

«Είναι η πρώτη φορά σε αυτόν τον πόλεμο που βλέπουμε ενδείξεις μιας κάποιας μείωσης της στρατιωτικής δραστηριότητας από τη ρωσική πλευρά», είπε χαρακτηριστικά η αναλύτρια της SEB Μπιάρνε Σίλντροπ.

Επίσης, όπως αναμετέδωσε το ΑΠΕ, στην αγορά πετρελαίου, γύρω στις 19.00 (ώρα Ελλάδας) το Μπρεντ της Βόρειας Θάλασσας, παράδοσης Μαΐου, υποχωρούσε στα 108,52 δολάρια το βαρέλι (-3,49%). Το αμερικανικό αργό WTI υποχωρούσε επίσης κατά 3,49%, στα 102,31 δολάρια το βαρέλι. Πτώση κατέγραφαν και άλλες πρώτες ύλες, όπως το παλλάδιο ή το σιτάρι.

Μηχανή Αναζήτησης

Ακόμη, γύρω στις 19.05, το ευρώ κέρδιζε 1,05% σε σχέση με το δολάριο ενώ το ρούβλι κατέγραφε άνοδο άνω του 9%, περίπου στα 87 ρούβλια ανά δολάριο.

Σημειώνεται, ότι ο χρυσός υποχωρούσε κατά 0,45%, πέφτοντας στα 1.914 δολάρια η ουγγιά.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button