Οικονομια

Έλον Μασκ: Το Twitter του ανήκει και επισήμως – Απέλυσε αρκετά υψηλόβαθμα στελέχη

Ο Έλον Μασκ, ο ιδρυτής των εταιρειών Tesla και SpaceX, απέκτησε και επισήμως τον έλεγχο του Twitter, αφού ολοκληρώθηκε η εξαγορά του ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης έναντι τιμήματος 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Elon Musk officially owns Twitter. He fired several top executives as one of his first moves, people familiar with matter say. https://t.co/Lu39cYDnuV

— The Washington Post (@washingtonpost) October 28, 2022

Μετά το τέλος της δύσκολης διαπραγμάτευσης με άφθονες ανατροπές, ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο απέλυσε αμέσως τον Παράγκ Αγκραβάλ, τον επικεφαλής του Twitter, και άλλα δύο ηγετικά του στελέχη, κατά δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post.

Μηχανή Αναζήτησης

Μάλιστα, ο Μασκ που επισκέφθηκε τις προηγούμενες ημέρες τα κεντρικά γραφεία της πλατφόρμας του μέσου κοινωνικής δικτύωσης φέρεται σε φωτογραφίες που…κυκλοφόρησαν μέσω Twitter να συνομίλησε με ορισμένους από τους εργαζόμενους στην καφετέρια.

Νωρίτερα, ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας σε μια μακροσκελή ανάρτησή του στον λογαριασμό του στην πλατφόρμα που πλέον του ανήκει εξήγησε γιατί την αγόρασε.

«Eπειδή είναι σημαντικό για το μέλλον του πολιτισμού να υπάρχει μια κοινή ψηφιακή πλατφόρμα όπου μπορεί κανείς να συζητήσει με υγιή τρόπο, χωρίς να καταφεύγει στη βία», εξήγησε.

Επίσης, σημείωσε ότι «μεγάλο μέρος των παραδοσιακών μέσων ενημέρωσης τροφοδοτεί και εξυπηρετεί» είτε την ακροδεξιά είτε την άκρα αριστερά «καθώς πιστεύουν ότι αυτό είναι που φέρνει τα χρήματα, αλλά με αυτόν τον τρόπο, η ευκαιρία για διάλογο χάνεται».

«Γι’ αυτό αγόρασα το Twitter. Δεν το έκανα γιατί θα ήταν εύκολο. Δεν το έκανα για να βγάλω περισσότερα χρήματα. Το έκανα για να προσπαθήσω να βοηθήσω την ανθρωπότητα, την οποία αγαπώ. Και το κάνω με ταπεινότητα, αναγνωρίζοντας ότι η αποτυχία στην επιδίωξη αυτού του στόχου, παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας, είναι μια πολύ πραγματική πιθανότητα», ανέφερε στη συνέχεια του μηνύματος, που απευθύνονταν στα άτομα που επενδύουν ή θα επενδύσουν εκατομμύρια στην πλατφόρμα.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button