Ελλάδα

Αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας για το τέλος στις νέες ταυτότητες

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η υποχρέωση πληρωμής των 10 ευρώ για την έκδοση της ταυτότητας επιβάλλεται σε όλους τους Έλληνες πολίτες, σύμφωνα με τις νέες υπουργικές αποφάσεις που τηρούνται υποχρεωτικά από τον νόμο.

Η Ένωση Καλλιτεχνών Φωτογράφων Αθηνών έχει καταθέσει αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο της Επικρατείας σχετικά με αυτές τις υπουργικές αποφάσεις που αφορούν την έκδοση των νέων ταυτοτήτων. Σύμφωνα με την Ένωση, αυτές οι αποφάσεις επιτρέπουν στις αρχές, συγκεκριμένα στα αστυνομικά τμήματα, να φωτογραφίζουν τους πολίτες που αιτούνται να εκδώσουν ή να αντικαταστήσουν την αστυνομική ταυτότητά τους. Αυτό σημαίνει ότι μια δραστηριότητα που αφορούσε αποκλειστικά τους επαγγελματίες φωτογράφους τώρα ενσωματώνεται στα καθήκοντα των αστυνομικών, με σοβαρό αντίκτυπο στην απασχόλησή τους. Ταυτόχρονα, αυτό αποτελεί απειλή για τις επενδυτικές υποδομές των φωτογράφων, καθώς η ύλη που σχετίζεται με τις φωτογραφίες ταυτοτήτων είναι σημαντικό κομμάτι της εργασίας τους.

Ο δικηγόρος των καλλιτεχνών φωτογράφων, Κωνσταντίνος Γώγος, επεσήμανε ότι αυτή η απόφαση θέτει ερωτήματα σχετικά με τον ανταγωνισμό μεταξύ των επαγγελματιών φωτογράφων, εφόσον οι αστυνομικοί αναλαμβάνουν πλέον αυτήν την δραστηριότητα. Το αποτέλεσμα είναι ότι οι φωτογράφοι βρίσκονται εκτός της διαδικασίας που παρακολουθούσαν μέχρι στιγμής.

Ο Κωνσταντίνος Γώγος επίσης επεσήμανε ότι οι φωτογράφοι έχουν επενδύσει σημαντικά ποσά χρημάτων για να εκτελούν αυτήν την εργασία στο επίπεδο που απαιτείται, και τώρα αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο να μείνουν χωρίς εργασία. Το μέτρο αυτό πλήττει επίσης τον εφοδιαστικό κλάδο, τους τεχνίτες και τις βιομηχανίες κορνιζοποιΐας, καθώ

Μηχανή Αναζήτησης

ς η έκδοση των ταυτοτήτων αποτελεί σημαντικό μέρος των εσόδων τους. Ο Πρόεδρος της Ένωσης Καλλιτεχνών Φωτογράφων, Βασίλης Στάμος, τόνισε ότι σε ορισμένα φωτογραφεία, το τέλος για τις ταυτότητες αντιστοιχεί σε περίπου 80% του τζίρου τους.

Τέλος, επισημάνθηκε ότι δεν υπάρχει ακόμα μελέτη για το πόσο θα επηρεαστεί το ΦΠΑ, ο φόρος εισοδήματος και η ανεργία στον κλάδο των φωτογράφων λόγω αυτών των μέτρων.

Guest posting

 

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button