Κόσμος

Ακόμη και ασύμμετρα πλήγματα σε μη φιλικές χώρες απο τη Ρωσια

Το νέο δόγμα αναφέρει ρητά τις ΗΠΑ

Το νέο δόγμα εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας έχει εγκριθεί από το Συμβούλιο Ασφαλείας της χώρας, μετά από συνεδρίαση μέσω τηλεδιάσκεψης υπό την προεδρία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Στο δόγμα αναφέρονται “υπαρξιακές απειλές” για την ασφάλεια και την ανάπτυξη της χώρας από “μη φιλικές χώρες”.
Σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών της Ρωσίας, Σεργκέι Λαβρόφ, το επικαιροποιημένο δόγμα θα εκθέσει αναλυτικά πώς η Ρωσία μπορεί να αντιδράσει σε μη φιλικές πράξεις με συμμετρικά και ασύμμετρα μέτρα. Το νέο δόγμα αναφέρει ρητά τις ΗΠΑ ως τον βασικό υποκινητή της “αντιρωσικής γραμμής” σε διεθνή κλίμακα.
Επίσης, αναφέρει τη χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας, τη στρατηγική εταιρική σχέση με την Κίνα και την Ινδία, και τη χρήση των επιστημών και της τεχνολογίας ως βασικών παραγόντων ανάπτυξης της χώρας.
Τέλος, το νέο δόγμα αναφέρει επίσης τη στήριξη της Ρωσίας στις διεθνείς προσπάθειες για την επίλυση των συγκρούσεων και την προώθηση της διπλωματίας και του διαλόγου.

Η έγκριση του νέου δόγματος εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας σηματοδοτεί μια αλλαγή στην προσέγγιση της χώρας στις διεθνείς σχέσεις, με την επικέντρωση στην προστασία των συμφερόντων της χώρας και στην αντιμετώπιση των αντιρρήσεων από τις δυτικές χώρες. Αν και η Ρωσία δηλώνει την επιθυμία της για διάλογο και συνεργασία με άλλες χώρες, η αναφορά στις “μη φιλικές χώρες” και η αναγνώριση της Κίνας και της Ινδίας ως “στρατηγικούς εταίρους” της Ρωσίας μπορούν να ερμηνευθούν ως μια απόπειρα ενίσχυσης της πολιτικής της απόστασης από τις δυτικές χώρες και της αύξησης της επιρροής της στην περιοχή της Ασίας.

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button