Ελλάδα

Αποτελέσματα εκλογών 2023

Συντριπτική υπεροχή Μητσοτάκη

Ιστορικό θρίαμβο κατέγραψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος οδήγησε τη Νέα Δημοκρατία στην μεγαλύτερη διαφορά σε εκλογικό αποτέλεσμα από το 1974 μέχρι σήμερα, στις εθνικές εκλογές.

Η Νέα Δημοκρατία επικράτησε του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά 20% καταφέρνοντας όχι μόνο να μην καταγράψει φθορά από την τετραετία της διακυβέρνησής της αλλά να σημειώσει και άνοδο σχεδόν μίας ποσοστιαίας μονάδας από τις εκλογές του 2019.

Στις πρώτες του δηλώσεις ο Κυριάκος Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι το αποτέλεσμα είναι μήνυμα για αυτοδύναμη Νέα Δημοκρατία και ουσιαστικά προανήγγειλε τις δεύτερες εκλογές, οι οποίες θα διεξαχθούν με το σύστημα της ενισχυμένης αναλογικής, με στόχο την απόλυτη πλειοψηφία στην επόμενη βουλή. Αν το αποτέλεσμα των δεύτερων εκλογών είναι πανομοιότυπο με αυτό της 21ης Μαΐου, η Ελλάδα οδηγείται στην «εποχή Μητσοτάκη» καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ θα είναι ο απόλυτος κυρίαρχος του πολιτικού παιχνιδιού, χωρίς να υπάρχει κάποιος αντίπαλος στον ορίζοντα που μπορεί να τον αμφισβητήσει.

Μηχανή Αναζήτησης

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button