Κόσμος

Βέλγιο και Ολλανδία απέλασαν δεκάδες Ρώσους διπλωμάτες για κατασκοπεία

Συνολικά 38 άτομα πήραν τον δρόμο της επιστροφής για τη Μόσχα

Σε μαζικές απελάσεις Ρώσων διπλωματών προχώρησαν Βέλγιο και Ολλανδία, υποστηρίζοντας ότι διενεργούσαν κατασκοπεία σε βάρος των δύο χωρών.

Ειδικότερα, το Βέλγιο απέλασε σήμερα 21 Ρώσους διπλωμάτες για διενέργεια κατασκοπείας και απειλή για την ασφάλεια, ανέφερε στο Reuters το υπουργείο Εξωτερικών, έπειτα από ένα δημοσίευμα του βελγικού πρακτορείου ειδήσεων Belga που δεν έδωσε πηγές. Οι 21 Ρώσοι εργάζονταν στην ρωσική πρεσβεία στις Βρυξέλλες και στο ρωσικό προξενείο στην Αμβέρσα. Ήταν όλοι διαπιστευμένοι διπλωμάτες, αλλά εργάζονταν σε επιχειρήσεις κατασκοπείας και άσκησης επιρροής, τόνισε ένας εκπρόσωπος του υπουργείου.

Η Ολλανδία απέλασε επίσης 17 Ρώσους, πράκτορες των ρωσικών υπηρεσιών πληροφοριών, που ήταν διαπιστευμένοι ως διπλωμάτες, βασιζόμενη σε πληροφορίες από τις δικές της υπηρεσίες ασφαλείας, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Εξωτερικών της χώρας. «Ο λόγος για αυτήν την απόφαση είναι οι πληροφορίες από τις AIVD και MIVD, βάσει των οποίων τα εν λόγω άτομα, τα οποία ήταν διαπιστευμένα ως διπλωμάτες στη ρωσική αποστολή στην Ολλανδία, ήταν μυστικά ενεργά ως αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών», επισημαίνει το υπουργείο.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας Βόπκε Χούκστρα δήλωσε, πως η κυβέρνηση προετοιμάζεται για την εφαρμογή αντίμετρων από τη Μόσχα. «Η εμπειρία δείχνει ότι η Ρωσία δεν αφήνει τέτοιους είδους μέτρα χωρίς απάντηση. Δεν μπορούμε να κάνουμε εικασίες για αυτό, όμως το υπουργείο Εξωτερικών είναι προετοιμασμένο για διάφορα σενάρια που ενδεχομένως θα συμβούν στο εγγύς μέλλον», τόνισε, σε μια ανακοίνωση.

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

Ολλανδία Ρωσία Βέλγιο κατασκοπία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button