Ελλάδα

Γιατί τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν κόκκινο χρώμα

Οι δύο θεωρίες που κυκλοφορούν

Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τα πυροσβεστικά οχήματα έχουν κόκκινο χρώμα;

Πίσω από την απάντηση κρύβονται πολλές θεωρίες και το μόνο σίγουρο είναι ότι το κόκκινο χρώμα τραβάει την προσοχή και δεν περνάει ποτέ απαρατήρητο.

Για την ιστορία πριν γίνουν μηχανοκίνητα, οι πυροσβέστες έρχονταν για βοήθεια πάνω σε άμαξες που έσερναν άλογα. Αυτές οι άμαξες πολλές φορές βάφονταν κόκκινες, γιατί το κόκκινο ήταν ένα φθηνό χρώμα και ταυτόχρονα έκρυβε την σκόνη που προκαλούνταν από τον δρόμο. Όταν αντικαταστάθηκαν από μηχανοκίνητα, τα νέα οχήματα υιοθέτησαν κι αυτά το χρώμα.

Μια άλλη θεωρία υποστηρίζει ότι στις αρχές του 20ού αιώνα, το μοντέλο Τ του Ford ήταν το πιο δημοφιλές όχημα στους δρόμους. Μεταξύ 1914 και 1925, το Τ ήταν διαθέσιμο σε ένα χρώμα –το μαύρο.

Μηχανή Αναζήτησης

Όταν λοιπόν τα πυροσβεστικά οχήματα βγήκαν στους δρόμους, ήταν λογικό να βαφτούν κόκκινα για να ξεχωρίζουν από τον στόλο των επιβατικών οχημάτων της εταιρείας.

Σχετικά Tags

Περίεργα – Παράξενα Πυροσβεστική

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button