Οικονομια

ΕΚΤ: Υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων – Απέδωσε η παρέμβαση στις αγορές

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανακοίνωσε ότι απέδωσε η παρέμβαση που έκανε στις αγορές, καθώς μετά από ισχυρές πιέσεις στην οικονομία, υποχώρησαν οι αποδόσεις των ομολόγων. Μάλιστα, ενδεικτικό των προσδοκιών της ΕΚΤ, ήταν το γεγονός ότι η επικεφαλής της, Κριστίν Λαγκράντ, είπε στο Eurogroup διαβεβαιώνοντας ότι η Τράπεζα θα ενεργοποιήσει ειδικά εργαλεία στην περίπτωση που τα spreads κινηθούν πολύ ανοδικά σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Έτσι, θετική για τα ελληνικά ομόλογα και η Έκθεση της Wood & Company που δημοσιεύτηκε σήμερα, η οποία εκτιμά ότι χρηματοδοτική θέση της Ελλάδας είναι θωρακισμένη από το πρόγραμμα της τρόικας και τις ευνοϊκές επιπτώσεις των μεταρρυθμιστικών προσπαθειών των τελευταίων ετών. Θεωρεί ότι η ΕΚΤ θα ήταν καλύτερο να επιβάλει ένα εύρος για την απόδοση του 10ετούς ομολόγου 3-5% μεσοπρόθεσμα (έως 36 μήνες).

Επισης, στο ΗΔΑΤ, καταγράφηκαν συναλλαγές 82 εκατ. ευρώ εκ των οποίων τα 48 εκατ. ευρώ αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου διαμορφώθηκε στο 3,99%, από 4,26% χθες, έναντι 1,74% του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με αποτέλεσμα το περιθώριο να διαμορφωθεί στο 2,25%.

Στην αγορά συναλλάγματος πτωτικά κινείται το ευρώ έναντι του δολαρίου καθώς το ευρωπαϊκό νόμισμα διαπραγματευόταν νωρίς το απόγευμα στα 1,0458 δολ. από το επίπεδο των 1,0501 δολ. που άνοιξε η αγορά.

Μηχανή Αναζήτησης

Η ενδεικτική τιμή για την ισοτιμία ευρώ/δολ. που ανακοίνωσε η ΕΚΤ διαμορφώθηκε στα 1,0486 δολ.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button