Οικονομια

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών, θέτει υπό την αιγίδα της 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης

Η Ένωση Εισηγμένων Εταιρειών (ΕΝΕΙΣΕΤ), στο πλαίσιο της διαρκούς προσπάθειάς της να ενισχύσει τον θεσμικό εκσυγχρονισμό του επενδυτικού περιβάλλοντος της χώρας μας, θέτει υπό την αιγίδα της το 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης #famc22.

Οι εργασίες του θα λάβουν χώρα στις 22 και 23 Ιουνίου 2022, στο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών, και διοργανώνεται από την Ένωση Θεσμικών Επενδυτών (ΕΘΕ) σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό και επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το περιοδικό ΧΡΗΜΑ και το εβδομαδιαίο newsletter ΧΡΗΜΑ Week.

Πρόκειται για το θεσμικό φόρουμ της αγοράς επαγγελματικής διαχείρισης συλλογικών επενδύσεων και επενδύσεων χαρτοφυλακίου. Οι κύριοι στόχοι του Συνεδρίου είναι

● να αποτελέσει σημείο συνάντησης και αναφοράς του συνόλου των θεσμικών επενδυτών,

Μηχανή Αναζήτησης

● να αναδείξει περαιτέρω τον σημαντικό θεσμικό ρόλο της ΕΘΕ ως Ηγέτη Σκέψης (thought leader) στην αγορά και ως θεσμικού συμβούλου κυβερνητικών και επιχειρηματικών αποφάσεων και πολιτικών,

● να αναδείξει τον ρόλο και τα πλεονεκτήματα της επαγγελματικής επενδυτικής διαχείρισης,

● να αναδείξει την αναγκαιότητα και τη συμβολή της επαγγελματικής διαχείρισης στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι,

● να επισημάνει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές διαστάσεις για τις εταιρείες – μέλη της ΕΘΕ,

● να παρουσιάσει τις διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στα πεδία του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και επενδυτικής διαχείρισης.

Η θεματολογία του Συνεδρίου είναι ενδεικτική του ενδιαφέροντος που η ΕΝΕΙΣΕΤ επιδεικνύει σταθερά για τη μεταφορά διεθνούς τεχνογνωσίας και για τη διερεύνηση και υιοθέτηση διεθνών και εγχώριων καλών επιχειρηματικών και επενδυτικών πρακτικών. Προς τον σκοπό αυτόν άλλωστε το Συνέδριο είναι συνδεδεμένο με διεθνείς φορείς και οργανισμούς. Η θεματική των τραπεζιών είναι η εξής:

Panel Ι: «Ο ρόλος των εγχώριων θεσμικών επενδυτών στην ελληνική οικονομία»

Panel ΙI: «Η Σημασία της Επαγγελματικής Διαχείρισης των Ασφαλιστικών Πυλώνων»

Panel ΙΙΙ: «AK & ESG investing»

Panel ΙV: «Η ΑΕΕΑΠ μοχλός ανάπτυξης και επενδυτική επιλογή»

Panel V: «Τραπεζικά Δίκτυα και επενδύσεις σε ΑΚ και ΑΕΕΑΠ»

Panel VI: «Επενδύοντας σε Private Equity Funds»

Η ΕΝΕΙΣΕΤ θεωρεί βέβαιο ότι το 3ο Συνέδριο Θεσμικής Διαχείρισης θα αποτελέσει ένα ακόμη βήμα προς την κατανόηση των νέων προκλήσεων και των νέων αναγκών της αγοράς, θα ανοίξει δρόμους για το σύνολο του ελληνικού επιχειρείν και θα κινητοποιήσει την Πολιτεία προς την κατοχύρωση ενός υγιούς, ποιοτικού και ασφαλούς επενδυτικού περιβάλλοντος. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται ότι θα συμβάλουν και οι παρεμβάσεις των ομιλητών, ιδιαιτέρως των θεσμικών:

  • Του Υπουργού Οικονομικών Χρήστου Σταϊκούρα.
  • Του Υφυπουργού Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Πάνου Τσακλόγλου.
  • Του Προέδρου της Ελληνικής Ένωσης Διαχειριστών Συλλογικών Επενδύσεων και Περιουσίας (ΕΘΕ) και Διευθύνοντος Συμβούλου της Alpha Trust Κρις Αίσωπου.
  • Της Διδ. Νομικής, Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Αρχής Κινητών Αξιών Και Αγορών και Προέδρου της Κοινής Επιτροπής των ευρωπαϊκών εποπτικών αρχών για τις τιτλοποιήσεις Βασιλικής Λαζαράκου.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button