Κόσμος

Η Γερμανία κατηγορεί τον Πούτιν για παραπλανηση

Επιφυλακτικές ήταν οι αντιδράσεις στις ΗΠΑ

Μετά την ανακοίνωση του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν ότι θα τοποθετηθούν πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία, η γερμανική κυβέρνηση κατηγόρησε τη Μόσχα για “νέα απόπειρα πυρηνικού εκφοβισμού”. Παρόλα αυτά, η σύγκριση του Πούτιν με την ανταλλαγή πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι παραπλανητική, όπως δήλωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας σε ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι η σύγκριση του Πούτιν με την ανταλλαγή πυρηνικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ είναι παραπλανητική και δεν μπορεί να χρησιμεύσει για να δικαιολογήσει το βήμα που ανακοίνωσε η Ρωσία. Το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας υπενθυμίζει επίσης ότι η Λευκορωσία έχει κάνει δηλώσεις ότι θα είναι απαλλαγμένη από πυρηνικά όπλα.

Ο Πούτιν ανακοίνωσε στην κρατική τηλεόραση το βράδυ του Σαββάτου ότι η Μόσχα και το Μινσκ συμφώνησαν να τοποθετηθούν τακτικά πυρηνικά όπλα στη Λευκορωσία. Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Κρεμλίνου, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επίσης πυρηνικά όπλα σε συμμάχους τους στην Ευρώπη. “Απλώς κάνουμε αυτό που έχει γίνει για δεκαετίες,” δήλωσε ο Πούτιν.

Η ανακοίνωση αυτή προκαλεί ανησυχία στη διεθνή κοινότητα και καταδικάζεται από πολλούς. Η τοποθέτηση πυρηνικών όπλων στη Λευκορωσία αυξάνει την πιθανότητα ενός πιθανού πυρηνικού αγώνα στην περιοχή.

Μηχανή Αναζήτησης

Πολλοί φοβούνται ότι αυτή η κίνηση μπορεί να επιτείνει την αστάθεια στην περιοχή και να ενθαρρύνει άλλες χώρες να αναζητήσουν τον εξοπλισμό τους με πυρηνικά όπλα. Επίσης, αναπτύσσονται ανησυχίες για το ενδεχόμενο διάδοσης της τεχνολογίας πυρηνικών όπλων σε χώρες ή ομάδες που θα μπορούσαν να τη χρησιμοποιήσουν.

 

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button