Ελλάδα

Η Νέα Δημοκρατία δεν έφτασε στον στόχο που είχε θέσει

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε το πρώτο του σχόλιο μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών και δήλωσε ότι «από τώρα, οι εκλογές αυτές αποτελούν την αφετηρία μιας νέας πορείας προς το 2027». «Σήμερα οι πολίτες εξέφρασαν την προτίμησή τους στις κάλπες, αναδεικνύοντας ξανά τη Νέα Δημοκρατία καθαρά στην πρώτη θέση, με ποσοστό μεγαλύτερο από το άθροισμα του δεύτερου και του τρίτου κόμματος. Ευχαριστώ από καρδιάς όλες τις Ελληνίδες και όλους τους Έλληνες που μας εμπιστεύτηκαν για ακόμη μία φορά. Οι ευρωβουλευτές μας θα καταβάλουν την καλύτερη δυνατή προσπάθεια στην αποστολή που τους περιμένει, σε ένα ευρωκοινοβούλιο όπου, δυστυχώς, η άνοδος της ακροδεξιάς αποτελεί μια πραγματικότητα από την οποία δεν εξαιρείται ούτε η χώρα μας», είπε αρχικά ο πρωθυπουργός.

Πρόσθεσε ότι: «Δεν θα κρύψω την αλήθεια. Το κόμμα μας δεν έφτασε στον στόχο που είχαμε θέσει, ούτε με ενδιαφέρουν επιχειρήματα όπως ότι η διαφορά από το δεύτερο είναι η μεγαλύτερη στην ιστορία των ευρωεκλογών. Γνωρίζαμε εξαρχής ότι αυτή η εκλογή θα ήταν πολύ δύσκολη. Πολίτες που μας στήριξαν το 2023 ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και ίσως αντιμετώπισαν διαφορετικά αυτή τη μάχη. Προεκλογικά επίσης και παρά τις δικές μου προσπάθειες, έλειψε ουσιαστικός προβληματισμός για το μέλλον της Ευρώπης και τη θέση της πατρίδας μας σε αυτήν. Υπήρξαν επίσης πολλοί ψηφοφόροι που θέλησαν να διαμαρτυρηθούν για ζητήματα που απασχολούν την καθημερινότητά τους, κυρίως την ακρίβεια. Σέβομαι αυτή την επιλογή τους, είτε αυτή εκφράστηκε με μια πρωτοφανή για τα δεδομένα της χώρας αποχή, που δυσκολεύει τη διεξαγωγή συμπερασμάτων, είτε με την επιλογή μικρότερων κομμάτων. Αλλά κυρίως, ακούω τη φωνή τους και την εντολή τους και την ακούω δυνατά: “σας εμπιστευόμαστε, αλλά προσπαθήστε περισσότερο”. Και αυτό θα κάνουμε, ώστε να βαδίσουμε πιο γρήγορα, σταθερά, πιο κοντά στην Ευρώπη».

Σημείωσε πως: «Στις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης, στη Γαλλία και στη Γερμανία, κυρίαρχα κυβερνητικά κόμματα υποχώρησαν δραματικά. Όμως στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, η Νέα Δημοκρατία παραμένει κυρίαρχη και ένα από τα μεγαλύτερα κεντροδεξιά κόμματα στην Ευρώπη. 50 χρόνια από την ίδρυσή της, αποτελεί τη μόνη δύναμη στη χώρα που μπορεί να προσφέρει στο πολιτικό σύστημα σταθερότητα σε αυτούς τους ταραγμένους καιρούς, κάτι που το οφείλει στα μέλη της, στα στελέχη της, στους φίλους μας. Θέλω να τους ευχαριστήσω ακόμα μια φορά από καρδιάς».

Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε πως: «Από τώρα, οι εκλογές αυτές αποτελούν την αφετηρία μιας νέας διαδρομής προς το 2027. Γι’ αυτό από αύριο στρεφόμαστε με μεγαλύτερη ένταση στα προβλήματα, για περισσότερη δουλειά και λιγότερες αδυναμίες, για μεγαλύτερη προσπάθεια και για μικρότερες αστοχίες. Έχουμε τρία χρόνια μπροστά μας χωρίς εκλογές. Όπως η Ελλάδα του 2024 είναι πολύ καλύτερη από εκείνη του 2019, έτσι και η Ελλάδα του 2027 θα είναι πολύ καλύτερη από τη σημερινή. Το θέλουμε, το μπορούμε και θα το καταφέρουμε. Σας ευχαριστώ».

Μηχανή Αναζήτησης

 

Αν θελετε να δημοσιεύσετε το αρθρο σας στο περιοδικό μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας.

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button