Κόσμος

Η Ρωσία μπλόκαρε το site του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI

Λόγω των όσων μεταδίδει για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Η Ρωσία μπλόκαρε τον ιστότοπο του γαλλικού ραδιοφωνικού σταθμού RFI που μεταδίδει ειδήσεις σε δεκαπέντε γλώσσες μεταξύ των οποίων και τα ρωσικά, εν μέσω ενός κύματος καταστολής των επικρίσεων για την εισβολή της Μόσχας στην Ουκρανία.

Ο ιστότοπος www.rfi.fr περιλαμβάνεται πλέον στον κατάλογο των ιστοτόπων που έχουν μπλοκαριστεί στη Ρωσία από τη ρυθμιστική αρχή τηλεπικοινωνιών Roskomnadzor, διαπίστωσαν δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου που δεν μπορούσαν να ανοίξουν την ιστοσελίδα του μέσου ενημέρωσης χωρίς εικονικό ιδιωτικό δίκτυο (VPN).

Η Roskomnadzor δεν διευκρίνισε τον λόγο του μπλοκαρίσματος του ιστοτόπου, λέγοντας μόνο πως απάντησε σε ένα αίτημα της ρωσικής γενικής εισαγγελίας.

Το RFI, που χρηματοδοτείται από το γαλλικό κράτος, έχει δεκάδες ανταποκριτές σε όλο τον κόσμο, καθώς και μια ρωσόφωνη υπηρεσία με έδρα τη Γαλλία. Το μέσο αυτό είναι πολύ γνωστό, κυρίως για την κάλυψη της Αφρικής.

Μηχανή Αναζήτησης

Από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία, στις 24 Φεβρουαρίου, οι ρωσικές αρχές έχουν αυξήσει πολύ τις πιέσεις που ασκούν στα τελευταία ανεξάρτητα και επικριτικά προς το Κρεμλίνο ΜΜΕ που έχουν παρουσία στη χώρα.

Δεκάδες ιστότοποι ρωσικών και ξένων ΜΜΕ, μεταξύ των οποίων εκείνος του BBC, έχουν μπλοκαριστεί στη Ρωσία, επισημάνθηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Εξάλλου, πολλά μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως τα Twitter, Facebook και Instagram έχουν καταστεί μη προσβάσιμα.

Βάσει νόμων που ψηφίστηκαν πρόσφατα, η δημοσίευση πληροφοριών για τον πόλεμο που οι αρχές θεωρούν πως είναι ψευδείς τιμωρείται με ποινές που μπορεί να φθάσουν τα 15 χρόνια κάθειρξης.

Σχετικά Tags

Ρωσία Γαλλία Ουκρανία ραδιοφωνο

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button