Κόσμος

Η Χαβάη σε κατάσταση απόλυτης καταστροφής

4.000 τουρίστες έχουν παγιδευτεί στο Μάουι

Η ειδυλλιακή και ιστορική πόλη της Χαβάης βρέθηκε σε κατάσταση απόλυτης καταστροφής, καθώς η φωτιά εξαπολύθηκε και κατέκαυσε τα πάντα στο διάβα της στο τουριστικό θέρετρο. Στιγμές από την αφόρητη καταστροφή απαθανάτισε ο φακός, καθώς μια μαζική πυρκαγιά προκάλεσε ανείπωτη καταστροφή στην πόλη Λαχέινα στο νησί Μάουι. Ολοκληρωτική καταστροφή χαρακτήρισε το σκηνικό, με τους ντόπιους και τουρίστες να ρίχνονται στον ωκεανό για να σωθούν από τις φλόγες, ενώ τα σπίτια και τα καταστήματα μεταμορφώθηκαν σε στάχτη. Το τηλεφωνικό δίκτυο κατέρρευσε και αναφέρονται τριάντα έξι άνθρωποι νεκροί μέχρι στιγμής, ανάμεσά τους ντόπιοι και τουρίστες.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε με τρομακτική ένταση, ενώ οι πυροσβέστες αγωνίζονται να αντιμετωπίσουν τα τρία μεγάλα μέτωπα πυρκαγιάς. Οι αρχές έχουν αναγκαστεί να αποκλείσουν το δυτικό τμήμα του νησιού για το κοινό, εκτός από τους εργαζόμενους σε υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης και απομακρυσμένους πληθυσμούς.

Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών, Τζο Μπάιντεν, έχει δώσει εντολή για την κινητοποίηση όλων των διαθέσιμων ομοσπονδιακών πόρων στην περιοχή της Χαβάης. Συγκεκριμένα, ο Τρίτος Στόλος και πεζοναύτες της αμερικανικής ακτοφυλακής συμμετέχουν ενεργά στις προσπάθειες κατάσβεσης των πυρκαγιών και της διάσωσης των κατοίκων.

Στο μεταξύ, περίπου 4.000 τουρίστες έχουν παγιδευτεί στο Μάουι, αφού προσπαθούν με απεγνωσμένες προσπάθειες να αποχωρήσουν προτού οι φωτιές εξαπλωθούν περαιτέρω. Τρεις πυρκαγιές ανακαινίζουν επίσης το Μεγάλο Νησί της Χαβάης.

Μηχανή Αναζήτησης

Οι αρχές της πολιτείας έχουν ανοίξει πέντε καταφύγια εκκένωσης, ενώ οι προσπάθειες εξακολουθούν για την απεγκλωβισμένη ομάδα των 4.000 τουριστών που εξακολουθούν να προσπαθούν να αποχωρήσουν από το δυτικό Μάουι.

Το ανοιχτό περιοδικό

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button