Οικονομια

Η Daikin επενδύει €300 εκατ. για δημιουργία εργοστασίου κατασκευής αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης στην Πολωνία

Η Daikin Europe N.V. ανακοίνωσε ότι θα επενδύσει 300 εκατομμύρια ευρώ για την κατασκευή νέου εργοστασίου στο Λοτζ της Πολωνίας, την πρώτη βάση παραγωγής της Daikin στην χώρα. Το νέο εργοστάσιο θα κατασκευάζει οικιακές αντλίες θερμότητας και θα αρχίσει να λειτουργεί τον Ιούλιο του 2024, επιπρόσθετα με τις υπάρχουσες ευρωπαϊκές βάσεις παραγωγής στο Βέλγιο, τη Δημοκρατία της Τσεχίας και τη Γερμανία.

Φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Daikin στην Οστάνδη Βελγίου

Αυτή η επένδυση είναι επιπλέον των 840 εκατομμυρίων ευρώ που περιλαμβάνονται στο σχέδιο στρατηγικής διαχείρισης FUSION 25 της Daikin Europe, που ανακοινώθηκε πέρυσι, και των νέων επενδύσεων σε υφιστάμενα εργοστάσια. Έτσι, έως το 2025, το σύνολο των επενδύσεων της Daikin Europe θα ξεπεράσει τα 1,2 δισεκατομμύρια ευρώ.

Φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Daikin στην Οστάνδη Βελγίου

Στο FUSION 25, η Daikin θεωρεί την Ευρώπη περιφέρεια υψίστης προτεραιότητας για την επέκταση της επιχειρηματικής δραστηριότητας στον τομέα της θέρμανσης με αντλίες θερμότητας. Ο Toshitaka Tsubouchi, Πρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Ως ηγέτιδα εταιρεία στην ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας, η Daikin απαντά στην πρόκληση για την διευκόλυνση της κοινωνικής μετάβασης από τους λέβητες ορυκτών καυσίμων στις αντλίες θερμότητας. Για τον σκοπό αυτό, ενισχύουμε τις δυνατότητες ανάπτυξης προϊόντων και εξυπηρέτησης, ιδρύοντας νέο εργοστάσιο στην Πολωνία. Αυτό το εργοστάσιο θα έχει τη μεγαλύτερη δυναμικότητα στον Όμιλο Daikin Europe ως προς την παραγωγή αντλιών θερμότητας για συστήματα θέρμανσης. Με αυτήν την επένδυση στοχεύουμε στην επίτευξη του μεγαλύτερου μεριδίου της αγοράς σε κάθε μία από τις σημαντικές χώρες».

Φωτογραφίες από τη γραμμή παραγωγής στο εργοστάσιο της Daikin στην Οστάνδη Βελγίου

Ο Hiromitsu Iwasaki, Αντιπρόεδρος της Daikin Europe δήλωσε, «Επεκτείνουμε την παραγωγική δυναμικότητα της εταιρίας μέσω επενδύσεων κεφαλαίων και αυξημένης απασχόλησης στα υφιστάμενα εργοστάσια αντλιών θερμότητας στην Ευρώπη. Η απόφαση για την κατασκευή αυτού του εντελώς καινούργιου εργοστασίου στην Πολωνία δείχνει ότι η Daikin ανταποκρίνεται σταθερά στην επιταχυνόμενη ζήτηση στην Ευρώπη. Η Πολωνία είναι μία χώρα με μεγάλο αριθμό ειδικευμένων εργατών και το νέο εργοστάσιο θα απασχολεί 1000 άτομα έως το 2025. Οι προσπάθειές μας θα μας επιτρέψουν να παράγουμε 4 φορές τον τρέχοντα όγκο έως το 2025 και να δημιουργήσουν ένα σύστημα παραγωγής με σταθερή προσφορά σε μια γρήγορα αναπτυσσόμενη αγορά. Με αυτό το καινούργιο εργοστάσιο, συνεχίζουμε την στρατηγική εγγύτητας της εταιρίας, που σημαίνει ότι όλα τα προϊόντα θέρμανσης που πωλούνται στην Ευρώπη κατασκευάζονται στην Ευρώπη.»

Μηχανή Αναζήτησης

Την περασμένη δεκαετία, η ευρωπαϊκή αγορά αντλιών θερμότητας αναπτύχθηκε με γοργούς ρυθμούς, με πωλήσεις άνω του 1 εκατομμυρίου μονάδων ετησίως το 2021. Ο Patrick Crombez, Γενικός Διευθυντής της Daikin Europe Heating and Renewables δήλωσε, «Με την ευρωπαϊκή πράσινη συμφωνία, οι Ευρωπαίοι ηγέτες χάραξαν σαφή πορεία ώστε η Ευρώπη να γίνει μία κλιματικά ουδέτερη ήπειρος έως το 2050. Το σχετικό πακέτο για το κλίμα (Fit for 55), καθώς και το πιο πρόσφατο σχέδιο REPowerEU, αυξάνουν την ταχύτητα δράσης για τη μείωση των εκπομπών και την εξάρτηση από ορυκτά καύσιμα στην Ευρώπη. Οι αντλίες θερμότητας παίζουν κρίσιμο ρόλο στην επίτευξη αυτών των φιλοδοξιών, και επομένως αναμένουμε ευρεία χρήση αντλιών θερμότητας κατά τα προσεχή έτη. Έως το 2025, αναμένεται να εγκαθίστανται τουλάχιστον 3 εκατομμύρια αντλίες θερμότητας το χρόνο, το οποίο σημαίνει ετήσιο ρυθμό αύξησης περίπου 30%.Στοχεύουμε στην διατήρηση της ηγετικής θέσης μας επενδύοντας για το μέλλον».

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button