Ελλάδα

Θεσσαλονίκη: Επεισόδια με φοιτητές και ΜΑΤ στο ΑΠΘ

Πετροπόλεμος, χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης έξω από τη Σχολή Θετικών Επιστημών

Επεισόδια σημειώθηκαν στο campus του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, όταν σύμφωνα με το ΑΠΕ, έχοντας ολοκληρώσει πορεία στο κέντρο της πόλης, μέλη φοιτητικών παρατάξεων, που στους συλλόγους τους εκπροσωπούν το σχήμα των ΕΑΑΚ, καθώς και μέλη αντιεξουσιαστικων ομάδων συγκεντρώθηκαν στη Σχολή Θετικών Επιστημών, μπροστά από την υπό κατασκευή Βιβλιοθήκη και κινήθηκαν κατά των αστυνομικών δυνάμεων που περιφρουρούν τον χώρο, εκτοξεύοντας προς το μέρος τους πέτρες και άλλα αντικείμενα.

Η αστυνομία τους απώθησε κάνοντας χρήση χημικών και προχώρησε σε τουλάχιστον δύο προσαγωγές. Οι ομάδες των αντιεξουσιαστών διασπάστηκαν μέσα στο campus και ο "πετροπόλεμος" συνεχίστηκε μπροστά από την Κεντρική Βιβλιοθήκη του ΑΠΘ όπου έβαλαν φωτιά σε κάδους περιμετρικά του κτιρίου.

Στη συνέχεια κινήθηκαν προς την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ με τις αστυνομικές δυνάμεις να τους ακολουθούν. Στο ΑΠΘ έσπευσε όχημα της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση των εστιών από τις φωτιές στους κάδους.

Σχετικά Tags

επεισόδια Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης

Μηχανή Αναζήτησης

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button