Κόσμος

Κίνα: Θα έπρεπε να έχουν απαντηθεί οι ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ

Ο Κινέζος ΥΠΕΞ δήλωσε ότι δεν επιθυμούσε την τρέχουσα κατάσταση, αλλά επιρρίπτει ευθύνες στη Δύση

Ο υπουργός Εξωτερικών της Κίνας, Ουάνγκ Γι, δήλωσε σε υψηλόβαθμους Ευρωπαίους αξιωματούχους, ότι το Πεκίνο σέβεται την εδαφική ακεραιότητα και την εθνική κυριαρχία άλλων χωρών, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, όμως οι ανησυχίες της Ρωσίας για τη διεύρυνση του ΝΑΤΟ προς τα ανατολικά θα έπρεπε να απαντηθούν καταλλήλως.

Ο Ουάνγκ είπε, ότι η τρέχουσα κατάσταση στην Ουκρανία δεν είναι κάτι που επιθυμούσε η Κίνα. Ιστορικά όμως, το Πεκίνο εξέφραζε πάντα τις διαφωνίες του στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών όσον αφορά την εφαρμογή κυρώσεων.

Ο Κινέζος υπουργός έκανε αυτές τις δηλώσεις σε ξεχωριστές τηλεφωνικές επικοινωνίες που είχε με την υπουργό Εξωτερικών της Βρετανίας, τον επικεφαλής της εξωτερικής πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έναν σύμβουλο του Γάλλου προέδρου, ανέφερε η ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Κίνας.

Σχετικά Tags

Κίνα Ρωσία Ουκρανία

Μηχανή Αναζήτησης

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button