Κόσμος

Κοίτασμα φυσικού αερίου στην Κύπρο: «Ασπίδα» από ιταλικό πολεμικό πλοίο στο γεωτρύπανο της ΕΝΙ

Συμμετείχε στην επιχείρηση MediterraneoSicuro για την προστασία των εθνικών συμφερόντων

Πολύ κοντά στο πλοίο-γεωτρύπανο της ΕΝΙ, στο οικόπεδο 6 της κυπριακής αποκλειστικής οικονομικής ζώνης, πλέει το πλοίο Mimbelli, σύμφωνα με ανάρτηση του ιταλικού πολεμικού ναυτικού στο twitter. Ο λόγος είναι να αποτελέσει ασπίδα στις έρευνες για το φυσικό αέριο, όπου βρέθηκε μεγάλη ποσότητα στην κυπριακή ΑΟΖ. Αυτό έστειλε και ένα μήνυμα στην Τουρκία, που συνεχώς απειλεί και ζητάει συνεκμετάλλευση.

Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «το πλοίο Mimbelli συμμετείχε στην επιχείρηση MediterraneoSicuro για την προστασία των εθνικών συμφερόντων, κοντά στο πλοίο γεωτρήσεων Tungsten Explorer, το οποίο πρόσφατα ανακάλυψε κοίτασμα φυσικού αερίου στον στόχο Cronos-1, περίπου 90 μίλια από τις ακτές της Κύπρου».

Σημειώνεται ότι πριν λίγες μέρες το υπουργείο Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας της Κύπρου ανακοίνωσε την ανακάλυψη ποσότητας φυσικού αερίου, η οποία σύμφωνα με τις προκαταρκτικές εκτιμήσεις ανέρχεται σε 2,5 τρισεκατομμύρια κυβικά πόδια (Tcf) στο τεμάχιο 6 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετέδωσε η ΕΡΤ.

#naveMimbelli impegnata in operazione #MediterraneoSicuro a tutela degli interessi nazionali, in vicinanza della "Drilling Ship TUNGSTEN EXPLORER" di ENI che ha recentemente scoperto un giacimento di gas con il pozzo Cronos-1 a circa 90 miglia al largo di Cipro.#MarinaMilitare pic.twitter.com/OoVJ5cLmsH

Μηχανή Αναζήτησης

— Marina Militare (@ItalianNavy) August 26, 2022

Σχετικά Tags

πολεμικό πλοίο Φυσικό αέριο Ιταλία Ελλάδα Κύπρος Τουρκία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button