Κόσμος

Κορονοϊός: Η Βουλγαρία θα καταργήσει τα πράσινα πιστοποιητικά τέλος Μαρτίου

Και θα κάνει άρση όλων των περιορισμών

Κάποια στιγμή γύρω στις 20 Μαρτίου 2022, θα είναι δυνατή η άρση όλων των περιορισμών στη Βουλγαρία που απορρέουν από το πράσινο πιστοποιητικό, το οποίο θα χρησιμοποιείται μόνο για ταξιδιωτικούς σκοπούς στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ σε συνέντευξη Τύπου μετά το υπουργικό συμβούλιο.

«Όπως φαίνεται στον χάρτη των περιοχών με χρωματική κωδικοποίηση, το κόκκινο δίνει τη θέση του στο κίτρινο. Ολόκληρη η χώρα εισέρχεται στο στάδιο δύο και στο στάδιο τρία και, με τον τρέχοντα ρυθμό, αναμένουμε ότι θα φτάσουμε στο στάδιο ένα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό σημαίνει ότι ολόκληρη η Βουλγαρία θα είναι πράσινη», σχολίασε ο πρωθυπουργός αναφερόμενος στην εξέλιξη της επιδημίας στη χώρα.

«Καταφέραμε να ξεπεράσουμε αυτό το κύμα της Όμικρον, χωρίς να κλείσουμε μαζικά τα σχολεία και τις επιχειρήσεις. Αυτό κατέστη δυνατό χάρη στη μεθοδολογία που δημιουργήσαμε με όλη την ομάδα με βάση την πληρότητα των κλινών στις ΜΕΘ και χρησιμοποιώντας ένα μοντέλο που υπολόγιζε τους πραγματικούς κινδύνους για το σύστημα υγείας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. Ο Πέτκοφ επεσήμανε επίσης τη θετική επίδραση των αυξημένων ποσοστών εμβολιασμού στη Βουλγαρία, έπειτα από περίπου 800 χιλιάδες δόσεις εμβολίων που χορηγήθηκαν στη Βουλγαρία σε 60 ημέρες. «Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τους Βούλγαρους να εμβολιαστούν», δήλωσε.

Ο πρωθυπουργός ευχαρίστησε επίσης τους γιατρούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης κατά της πανδημίας.

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

κορονοϊός Βουλγαρία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button