Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεκινάει η χορήγηση 4ης δόσης εμβολίου στην Ιταλία

Από 1η Μαρτίου στις ευπαθείς κατηγορίες πολιτών

Όπως δήλωσε ο έκτακτος επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας στην Ιταλία, στρατηγός Φραντσέσκο Φιλιουόλο, η χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορονοϊού στις ευπαθείς κατηγορίες στη χώρα αναμένεται να αρχίσει την 1η Μαρτίου.

«Συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από το ξέσπασμα της πανδημίας. Είναι εύκολο να μετατραπεί, κανείς, σε τζίτζικα, αλλά πρέπει -συμβολικά-να γεμίσουμε τις αποθήκες με σιτηρά, για όταν οι καιροί δυσκολέψουν. Ελπίζουμε να μην συμβεί τίποτα το αρνητικό, αλλά είναι απόλυτα αναγκαίο να κρατήσουμε κάποια πολύτιμα διδάγματα, από την περίοδο αυτή», πρόσθεσε ο Φιλιουόλο.

Παράλληλα, ο στρατηγός Φιλιουόλο πρόσθεσε ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα φτάσει, στην Ιταλία, το εμβόλιο Novavax. Πρόκειται να διατεθεί περίπου 1 εκατομμύριο δόσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Εντός του Μαρτίου, δε, πρόκειται να παραδοθούν στην Ιταλία άλλα 2 εκατομμύρια δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου, αναφέρεται στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ο ειδικός επίτροπος για την αντιμετώπιση της πανδημίας υπογράμμισε ότι το 89% των κατοίκων της χώρας έχει λάβει δυο δόσεις των σκευασμάτων κατά του κορονοϊού και ότι αν προσθέσουμε τους θεραπευμένους και όσους έχουν κάνει την πρώτη δόση, το ποσοστό ξεπερνά το 94%. Σήμερα, στην Ιταλία τα κρούσματα κορονοϊού είναι 24.408, με 201 θανάτους.

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

Εμβολιασμός κορονοϊός Ιταλία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button