Κόσμος

Κυρώσεις κατά της Ρωσίας απο ΕΕ

Την επιβολή κυρώσεων τόσο κατά προσώπων όσο και κατά του ρωσικού κράτους αποφάσισαν οι υπουργοί Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, μετά το πέρας του έκτακτου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Παρίσι.

Συγκεκριμένα, αποφάσισαν κυρώσεις σε 27 Ρώσους και οντότητες, σε τράπεζες, στον τομέα της άμυνας, καθώς και να περιορίσουν την πρόσβαση της Ρωσίας στις ευρωπαϊκές κεφαλαιαγορές.

Ως προς τα πρόσωπα αφορούν όλους όσοι εντός της Ρωσίας «πυροδοτούν» την κρίση στην Ουκρανία, όπως π.χ. τα μέλη της Δούμας που υπερψήφισαν τις προτάσεις Πούτιν, ιθύνοντες και άτομα που τις προπαγανδίζουν καθώς και παράγοντες και επιχειρήσεις που οφελούνται οικονομικά από την κλιμάκωση της ουκρανικής κρίσης. Ως προς το ρωσικό κράτος οι κυρώσεις αφορούν πρωτίστως τις δυνατότητές του να δανείζεται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες και γενικότερα να αντλεί κεφαλαία από τις ευρωπαϊκές χρηματαγορές.

Όλα τα μέλη της Ρωσικής Δούμας, της Κάτω Βουλής του κοινοβουλίου, θα πληγούν από κυρώσεις της ΕΕ, οι οποίες συνήθως περιλαμβάνουν ταξιδιωτικές απαγορεύσεις και δέσμευση περιουσιακών στοιχείων.

Μηχανή Αναζήτησης

«Αυτό το πακέτο κυρώσεων που εγκρίθηκε ομόφωνα από τα κράτη μέλη θα βλάψει τη Ρωσία και θα τη βλάψει πολύ», δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Υπουργό Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Υβ Λε Ντριάν.

Ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών ερωτηθείς από δημοσιογράφο για τις σχέσεις Γαλλίας Ρωσίας κατέκρινε έντονα τον Ρώσο πρόεδρο για τα όσα πράττει λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν τιμά πλέον τις υπογραφές της Ρωσίας.

The Open Magazine

Web Search Engine

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button