Ελλάδα

Κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων

Επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις

Συλληφθέντες για την ελληνοποίηση αλλοδαπών με ταυτότητες νεκρών.

Ενοχοποίηση σε ποινικές διώξεις επί επτά ατόμων.

Ένα κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αποκαλύφθηκε στη Θεσσαλονίκη, όπου διανεμήθηκαν ταυτότητες και διαβατήρια σε ονόματα νεκρών Ελληνων συμπατριωτών, χωρίς να έχει δηλωθεί ο θάνατός τους. Η ανάκριση της υπόθεσης ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2021, όταν κάποιος υπέβαλε αίτηση για ανανέωση διαβατηρίου λόγω απώλειας, αλλά τα στοιχεία διαφέραν από τα αρχικά.

Αστυνομικοί από την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων στη Βόρεια Ελλάδα πραγματοποίησαν επιχείρηση σε τέσσερις πόλεις, όπου κατασχέθηκαν δεκάδες ταυτότητες και διαβατήρια. Ένας από τους επτά συλληφθέντες είναι συνταξιούχος αστυνομικός, και στην ομάδα περιλαμβάνεται και ένας 59χρονος που θεωρείται ο εγκέφαλος της εγκληματικής δράσης και έχει κατηγορηθεί τρεις φορές για παρόμοιες ελληνοποιήσεις.

Μηχανή Αναζήτησης

Σύμφωνα με τη δικογραφία, οι ταυτότητες εξέδιδαν από το αστυνομικό τμήμα της Χαλκιδικής, όπου υπηρετούσε ο συνταξιούχος αστυνομικός, και κόστιζαν 15.000 ευρώ η κάθε μία. Αρκετές από αυτές τις ταυτότητες και διαβατήρια κατέληξαν στα χέρια μαφιόζικων ομάδων, οι οποίες χρησιμοποίησαν αυτά τα έγγραφα για να αποφύγουν τις ποινικές κυρώσεις.

Επτά από τους συλληφθέντες και 29 επιπλέον κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν για εγκληματική οργάνωση, ψευδείς δηλώσεις και ξέπλυμα χρημάτων και κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν τις κατηγορίες αυτές στη δικαιοσύνη.

Guest posting

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button