Οικονομια

Μεγάλου της Τράπεζας Πειραιώς: Φέτος ο τουρισμός θα είναι θετική έκπληξη για την Ελλάδα

Ο Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg TV στο Λονδίνο με αφορμή την παρουσίαση του Business Plan 2022-2025 της τράπεζας και αναφέρθηκε στο τομέα του τουρισμού, διευκρινίζοντας πως τα έσοδα αναμένεται να αυξηθούν το καλοκαίρι κάτι που θα «είναι θετική έκπληξη για την Ελλάδα», παρά τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι παρά τις δυσκολίες που προκύπτουν από το διεθνές περιβάλλον, η Ελλάδα θα παραμείνει σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης. Χαρακτηριστικά, ανέφερε το εξής: «Πιστεύουμε ότι ο πληθωρισμός θα εξομαλυνθεί από το 6% – 7% και θα σταθεροποιηθεί το 2023 στον ευρωπαϊκό μέσο όρο γύρω στο 2% – 3%. Η ανάπτυξη θα κυμανθεί φέτος στο 3% -4% και θα συμβάλλει στην εξομάλυνση των πληθωριστικών πιέσεων».

Μάλιστα, ξεκαθάρισε πως η Πειραιώς έχει ενσωματώσει όλες αυτές τις προβλέψεις στο σχεδιασμό της, ενώ έχει καταφέρει να μειώσει σημαντικά τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Έτσι, ο δείκτης τους προβλέπεται ότι θα πέσει κάτω του ευρωπαϊκού μέσου όρου, γεγονός που θα επιτρέψει τη διανομή μερίσματος από το 2024, σε συνάρτηση με την απόδοση και την πορεία των κεφαλαίων και της έγκρισης των εποπτικών αρχών.

«Στο επιχειρηματικό πλάνο που έχουμε ανακοινώσει εστιάζουμε στην ανάπτυξη μέσω του asset management, της real estate στρατηγικής μας και της αξιοποίησης του digital. Στόχος μας είναι η οργανική ανάπτυξη τα επόμενα 2 χρόνια και ο πυρήνας της στρατηγικής μας είναι η περαιτέρω επέκταση της θέσης της Πειραιώς ως κορυφαίου παράγοντα σταθερότητας στην ελληνική οικονομία, που υποστηρίζει την ανάπτυξη και την καινοτομία», πρόσθεσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς.

Μηχανή Αναζήτησης

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button