Κόσμος

Μπάιντεν: Η G7 θα απαγορεύσει την εισαγωγή χρυσού από τη Ρωσία

«Να στερήσουμε από τον Πούτιν έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του Ουκρανία»

Σε συμφωνία για απαγόρευση εισαγωγής χρυσού από τη Ρωσία προχώρησαν οι G7, διευρύνοντας τις κυρώσεις κατά της Μόσχας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες επέβαλαν πρωτοφανές κόστος στον Πούτιν για να του στερήσουν τα έσοδα που χρειάζεται για να χρηματοδοτήσει τον πόλεμό του κατά της Ουκρανίας. Μαζί, η G7 θα ανακοινώσει ότι θα απαγορεύσουμε την εισαγωγή ρωσικού χρυσού, μια σημαντική εξαγωγή που αποφέρει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια στη Ρωσία», έγραψε στο Twitter ο Τζο Μπάιντεν

The United States has imposed unprecedented costs on Putin to deny him the revenue he needs to fund his war against Ukraine.

Together, the G7 will announce that we will ban the import of Russian gold, a major export that rakes in tens of billions of dollars for Russia.

Μηχανή Αναζήτησης

— President Biden (@POTUS) June 26, 2022

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον, είπε τα εξής: «Τα μέτρα αυτά θα πλήξουν άμεσα τους Ρώσους ολιγάρχες και θα επιτεθούν στην καρδιά της πολεμικής μηχανής του Πούτιν».

Σχετικά Tags

Χρυσός Ρωσία G7 Τζο Μπάιντεν

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button