Κόσμος

Νέα Τάξη μετά την ήττα της Δύσης

Νέα Αντίληψη Εξωτερικής Πολιτικής της Ρωσίας

Η Ρωσία, μέσω της νέας “Αντίληψης Εξωτερικής Πολιτικής της” για το 2023, σχεδιάζει τον “χάρτη” ενός κόσμου όπου θα επικρατεί μια ανταγωνιστική αλλά ειρηνική συνύπαρξη με τη Δύση. Το κείμενο περιλαμβάνει τις προτεραιότητες και τους στόχους των δραστηριοτήτων της εξωτερικής πολιτικής της Ρωσίας και διαμορφώνει ένα σχέδιο για παγκόσμια νέα τάξη. Βασικό όχημα ανάπτυξης του σχεδίου είναι η ομάδα κρατών BRICS Plus, που αναμένεται να διεκδικήσει τη χειραφέτησή της από την οικονομική και στρατιωτική κυριαρχία της Δύσης. Το BRICS Plus περιλαμβάνει τις αρχικές χώρες μέλη του BRICS, Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα και Νότια Αφρική, καθώς και άλλα κράτη που είναι ήδη μέλη ή βρίσκονται σε διαδικασία ένταξης. Με την υλοποίηση του σχεδίου, η Ρωσία επιδιώκει τη δημιουργία ενός πολυπολικού κόσμου όπου θα επικρατεί μια ισορροπημένη κατανομή της εξουσίας και η προαγωγή των συμφε

Επίσης, η Ρωσία θα επιδιώξει να ενισχύσει τη συνεργασία της με τις χώρες της Ευρασίας, με στόχο τη δημιουργία μιας οικονομικής ζώνης από το Βερολίνο έως το Βλαδιβοστόκ, η οποία θα συμπεριλάβει όλες τις χώρες που βρίσκονται στον ασιατικό ήπειρο και θα έχει ένα αποτελεσματικό σύστημα ενέργειας, μεταφορών και επικοινωνιών.

Η Ρωσία θα συνεχίσει επίσης την ενίσχυση των στρατηγικών της σχέσεων με την Κίνα, την Ινδία και το Ιράν. Αυτή η στρατηγική επιλογή βασίζεται στην αντίληψη της Ρωσίας για την απειλή που αντιμετωπίζει από την ισχυρή οικονομία της Δύσης, καθώς και στη συμπερίληψη αυτών των χωρών στην Ασιατική οικονομική ζώνη.

Τέλος, η Ρωσία θα επιδιώξει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τις χώρες της Λατινικής Αμερικής, κυρίως με τον τρόπο της ανάπτυξης των σχέσεών της με την Κούβα και τη Βενεζουέλα.

Μηχανή Αναζήτησης

περιοδικό στην Ελλάδα

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button