Ψυχαγωγία

Νίκος Παπανδρέου Είχα θυμώσει πολύ με τον πατέρα μου – Μού έλεγαν να μην τσακωθείς με τον Ανδρέα

«Ο κακεντρεχής ή κάποια εφημερίδα μπορεί να πει πως 'ο Νίκος θάβει τον Ανδρέα'»

Στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ βρέθηκε ο Νίκος Παπανδρέου το απόγευμα της Δευτέρας και μίλησε μεταξύ άλλων στην κόντρα που είχε με τον πατέρα του, Ανδρέα Παπανδρέου.

«Ο κακεντρεχής ή κάποια εφημερίδα μπορεί να πει πως 'ο Νίκος θάβει τον Ανδρέα', αλλά ο σωστός που θα διαβάσει το βιβλίο θα καταλάβει ότι πρόκειται για έναν σύνθετο άνθρωπο με τα καλά και τα στραβά του. Τον έχω, ας πούμε, να σκέφτεται τη ζωή του το 1955 στην Καλιφόρνια στην αρχή του βιβλίου. Ειδυλλιακή η ζωή του, την οποία την παρατάει για να έρθει εδώ στην Ελλάδα που είναι μια άλλη ζωή. Τον έχω να σκέφτεται το μέλλον του στο γραφείο του στο Καστρί και να συνομιλεί με τον πατέρα του. Αυτές είναι όλες για μένα μαγικές σκηνές, που τις έχω γράψει, αλλά και μυθιστορηματικές σκηνές. Δεν ξέρω αν ποτέ συνομιλούσε με τον πατέρα του νοητικά και τι κουβέντες μπορεί να είχαν κάνει αλλά για το βιβλίο μού φάνηκε πως θα λειτουργήσει. Η αναφορά του Ανδρέα είναι πάντα στον πατέρα του και ο λόγος που μπήκε στην πολιτική ήταν να ευχαριστήσει και να ικανοποιήσει τον πατέρα του», είπε ο Νικος Παπανδρέου και συνέχισε ως εξής:

«Στην αρχή του είχα θυμώσει πάρα πολύ. Όχι μόνο εγώ, πολλοί. Εγώ είμαι πιο διάχυτος στη σύγχυση μου, δεν κρατιέμαι. Τώρα πιο μεγάλος έχω μάθει να μην είμαι τόσο έντονος. Τότε, όταν ήμουν έντονος, με κλώτσαγαν οι άλλοι κάτω από το τραπέζι «να μην τσακωθείς με τον Ανδρέα». Εγώ δεν μπορούσα! Ακριβώς επειδή μου έλεγαν όχι, ήθελα.

Πρώτη φορά συγκρούστηκα με τον πατέρα μου όταν ήμουν 17 χρονών. Ήρθα για να τον συνετίσω. Φαντάσου ένας 17χρονος να έρθει στον 55χρονο Ανδρέα και να του πει 'κόψε τη σχέση γιατί σου κάνει κακό στην εικόνα τη δική σου αλλά και σε εμένα'. Άντε όμως να είσαι 17 χρονών και να ξέρεις να τα αρθρώσεις σε έναν 55χρονο που είναι πάρα πολύ έξυπνος».

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

Νίκος Παπανδρέου Ανδρέας Παπανδρέου

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button