Ελλάδα
Trending

Ντοκιμαντέρ Βόρεια Εύβοια Το Σχέδιο

1ο Μέρος-Οκτώ δέκατα και αναφορά

Πώς εξαπλώθηκε η πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια.

Με μαρτυρίες και αξιόπιστα ντοκουμέντα που αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο μια φωτιά, που θα μπορούσε να ελεγχθεί εγκαίρως, εξαπλώθηκε στη Βόρεια Εύβοια ενάμισι ώρα, προκαλώντας την καταστροφή περισσότερων από 520.000 στρεμμάτων γης.

Τη στιγμή που οι καιρικές συνθήκες δεν συνόδευαν με δυνατό άνεμο και όταν είχαν δοθεί “εντολές μη παρέμβασης” – που συμπορευόνται με την αδυναμία δράσης – η φωτιά εξαπλώθηκε ανεξέλεγκτη, εξαφανίζοντας δάση, ζωικά είδη, χωριά, καλλιέργειες και τις κόπιες μιας ζωής. Αυτή η καταστροφή δεν ήταν τυχαία, αλλά αποτέλεσμα της ανεπαρκούς προστασίας των δασών και της έλλειψης αντίδρασης στον πρώιμο στάδιο της πύρκαυσης.

Το δεύτερο μέρος της έρευνας, που βρίσκεται σε εξέλιξη, θα εξηγήσει τον λόγο πίσω από τον αφανισμό των τουλάχιστον 520.000 στρεμμάτων γης και των όνειρων των κατοίκων της Βόρειας Εύβοιας.

Μηχανή Αναζήτησης

*Όλα τα μουσικά κομμάτια που ακούγονται στο ντοκιμαντέρ παραχωρήθηκαν ευγενικά από τους δημιουργούς τους, και τους εκφράζουμε τις ειλικρινείς μας ευχαριστίες.

Βοηθήστε Το Σχέδιο με μια Δωρεά

Το ανοιχτό περιοδικό

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button