Ελλάδα

Οικονόμου για φυσικό αέριο: Δεν διαφαίνεται αυτή την ώρα κάποιος κίνδυνος στον εφοδιασμό μας

«Δεν διαφαίνεται αυτή την ώρα κάποιος κίνδυνος» σε ό,τι αφορά τον εφοδιασμό της χώρας μας με φυσικό αέριο, ανέφερε σε τηλεοπτική συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Μιλώντας στον Alpha και αναφορικά με την κρίση στην Ουκρανία, τόνισε ότι «οφείλουμε να είμαστε απολύτως απέναντι σε οτιδήποτε στρέφεται εναντίον θεμελιωδών αξιών του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας».

Υπογράμμισε ότι «εξετάστηκαν στη σημερινή συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ, ανάμεσα στα υπόλοιπα και η ασφάλεια του εφοδιασμού της αγοράς. Αυτή την ώρα δεν φαίνεται να υπάρχουν λόγοι ανησυχίας σε ό,τι αφορά στον εφοδιασμό της χώρας μας με φυσικό αέριο, παρά το γεγονός ότι εισάγουμε μια πολύ σημαντική ποσότητα από τη Ρωσία. Βεβαίως, η ποσότητα που εισάγουμε δεν είναι μέσα από τον αγωγό που περνά από τη Λευκορωσία και την Ουκρανία. Είναι από τον νότιο αγωγό με τον οποίο εφοδιαζόμαστε φυσικό αέριο εμείς και άλλες χώρες».

Πρόσθεσε ωστόσο, ότι «οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι ακόμη και για τα πιο αρνητικά σενάρια. Τέτοιου είδους σενάρια και δυνατότητες αντιμετώπισης της κατάστασης, συζητήσαμε σήμερα στο ΚΥΣΕΑ. Η χώρα μας έχει λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα, είτε αυτά αφορούν στην αύξηση του εφοδιασμού με LNG, είτε αφορούν στη λειτουργία των εργοστασίων παραγωγής ρεύματος, έτσι ώστε να μην έχουμε πρόβλημα, είτε στη σωστότερη διαχείριση για να αντιμετωπίσουμε ενδεχομένως προβλήματα».

Μηχανή Αναζήτησης

«Πρωτ' απ' όλα», συνέχισε, «οφείλουμε να είμαστε απολύτως απέναντι σε οτιδήποτε στρέφεται εναντίον θεμελιωδών αξιών του Διεθνούς Δικαίου και συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας. Και αυτό που έγινε στην Ουκρανία, συνιστά παραβίαση της εδαφικής ακεραιότητας και θεμελιωδών κανόνων του Διεθνούς Δικαίου. Η χώρα μας δεν έχει τίποτα να φοβάται. Η Ελλάδα είναι μέλος του ΝΑΤΟ, έχει πολύ ισχυρές διεθνείς συμμαχίες.

Όσα συμβαίνουν επιβεβαιώνουν την στρατηγική μας να επενδύουμε στην ενίσχυση της αποτρεπτικής μας ικανότητας και στις διεθνείς μας συμμαχίες. Η άμυνα της χώρας είναι και προτεραιότητα και αυτοσκοπός. Και καλό είναι να το καταλάβουν όλοι. Ίσως τα όσα γίνονται το τελευταίο διάστημα, βοηθήσουν κάποιους να αναθεωρήσουν τις απόψεις τους πάνω στα εθνικά μας θέματα».

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button