Κόσμος

Ουκρανία: Τουλάχιστον ένας νεκρός και έξι τραυματίες από τα ρωσικά πλήματα στο Χάρκοβο

Συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας

Τουλάχιστον ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και άλλοι έξι τραυματίστηκαν, ενώ νέα προβλήματα προκλήθηκαν σήμερα στο δίκτυο ηλεκτροδότησης και υδροδότησης στο Χάρκοβο της Ουκρανίας λόγω των ρωσικών βομβαρδισμών, δήλωσαν αξιωματούχοι, την ώρα που οι ουκρανικές δυνάμεις σημειώνουν νέες προόδους στην περιοχή.

Το γενικό επιτελείο στρατού της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του ανακατέλαβαν χθες Κυριακή περισσότερες από 20 πόλεις και χωριά από τις ρωσικές δυνάμεις, καθώς συνεχίζεται η αντεπίθεση των Ουκρανών στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας.

Ένας 37χρονος άνδρας σκοτώθηκε και έξι άλλοι άνθρωποι τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους και μία 18χρονη κοπέλα, από ρωσικά πλήγματα, ανέφερε ο κυβερνήτης του Χαρκόβου Όλεχ Σινεχούμποφ στο Telegram.

Μηχανή Αναζήτησης

«Επαναλαμβάνεται η χθεσινοβραδινή κατάσταση. Λόγω των (ρωσικών) πληγμάτων (…) έχει σταματήσει η ηλεκτροδότηση και η υδροδότηση», σημείωσε από την πλευρά του ο δήμαρχος της πόλης Ίχορ Τερέχοφ, υπογραμμίστηκε στο ΑΠΕ ΜΠΕ.

Ανταποκριτής του Reuters μετέδωσε ότι η ηλεκτροδότηση είχε αποκατασταθεί σήμερα το απόγευμα τουλάχιστον στο κέντρο του Χαρκόβου, αλλά πρόσθεσε ότι μερικά χιλιόμετρα μακριά ακούγονταν ισχυρές εκρήξεις.

Σχετικά Tags

Χάρκοβο Ρωσία Ουκρανία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button