Κόσμος

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Μόνη λύση, το τέλος του πολέμου – Δεν παραχωρούμε ούτε σπιθαμή γης

Τόνισε επίσης ότι ο Πούτιν αγνοεί τις προθέσεις του λαού του

Δημόσιο «ευχαριστώ» στην Τουρκία απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, καθώς σημείωσε ότι υπήρξε σημαντική βοήθεια, πριν ξεκινήσει η ρωσική εισβολή, ενώ έβαλε στο στόχαστρο την Γερμανία για την στάση της.

Συγκεκριμένα, σε τηλεοπτικές δηλώσεις που έκανε και κατά την διάρκεια ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους, τόνισε ότι η Τουρκία συνέβαλε ουσιαστικά στην ουκρανική άμυνα, μέσω της στρατιωτικής συνεργασίας τους.

«Είχαμε μια εξαιρετική συνεργασία με την Τουρκία. Έχουμε αγοράσει όπλα και εκτιμούμε την υποστήριξη. Αντίθετα από άλλες χώρες, μας βοήθησε στην άμυνα πριν από πολλούς», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, σχολίασε επικριτικά την στάση της Γερμανίας, καθώς το Βερολίνο άλλαξε στην απόφαση του, αφού τελικά έδωσε το «πράσινο φως» για να στείλει όπλα στο Κίεβο.

Μηχανή Αναζήτησης

«Η Γερμανία έκανε μια πλήρης στροφή και πρόσφερε όπλα, ενώ πέντε μέρες πριν έλεγε τα αντίθετα», είπε ο Ουκρανός ΥΠΕΞ, επικρίνοντας την απόφαση που πήρε ο Όλαφ Σολτς.

«Ο Πούτιν δεν ακούει τον λαό του»

Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στις ρωσικές διαδηλώσεις κατά του πολέμου και ευχαρίστησε τους διαδηλωτές, ενώ τόνισε ότι ο Πούτιν αγνοεί τις προθέσεις του λαού του.

«Οι Ρώσοι ύψωσαν την φωνή τους, επειδή καταλαβαίνουν τι σημαίνει η εισβολή», είπε και σημείωσε ότι «ο Πούτιν δεν ακούει τον λαό του. Απλά επιμένει να αρνείται την αυτόνομη ύπαρξη μας. Οι διαδηλώσεις μας εμπνέουν και ευχαριστούμε».

Σχετικά με τις συνομιλίες, ο Κουλέμπα επισήμανε ότι «θα στείλουμε μια αντιπροσωπεία σε ένα μεθοριακό σταθμό και πάμε εκεί πρώτα απ’ όλα για να ακούσουμε τι έχει να μας προτείνει η Ρωσία, τι έχει να πει. Δεν υπάρχει προκαταρκτική συμφωνία, δεν υπάρχει κάποιος στόχος, δεν υπάρχει κάποια βάση πέρα από το ότι είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε τι έχει να πει η Ρωσία και να θέσουμε τα αιτήματά μας».

Σε εκείνο το σημείο υπογράμμισε ότι «ο πρόεδρος Λουκασένκο διαβεβαίωσε τον πρόεδρο Ζελένσκι ότι δεν θα υπάρξει καμία εχθρική ενέργεια από το έδαφος της Λευκορωσίας και καμία ρωσική επίθεση από τη Λευκορωσία και αυτό είναι κάτι θετικό» ενώ διεμήνυσε τα εξής:

«Θα συνεχίσουμε να υπερασπίζουμε τη χώρα μας, να αντιστεκόμαστε επιτυχώς στις ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας, στους Ρώσους εισβολείς, θα συνεχίσουμε την προσπάθεια να ανακαταλάβουμε όποια εδάφη έχουν καταλάβει. Η μόνη λύση αυτών των συνομιλιών θα είναι το τέλος του πολέμου και η ειρήνη. Αλλά θα ήθελα να κάνω απολύτως σαφές, ότι δεν πρόκειται να παραδώσουμε ούτε μια σπιθαμή του εδάφους της Ουκρανίας»

Καταλήγοντας είπε ότι η έμμεση απειλή Πούτιν για τα πυρηνικά θα ήταν «κάτι καταστροφικό για τον κόσμο. Βέβαια δεν είναι αυτό που αναμένουμε ακόμα και από τον πρόεδρο Πούτιν αυτή τη στιγμή».

Σχετικά Tags

Ρωσία Ουκρανία Πόλεμος ΥΠΕΞ

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button