Ταξίδια

Ο θρύλος με τις 365 εκκλησίες στην άγνωστη καστροπολιτεία του Αργοσαρωνικού

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Ένα πράγμα που χαρακτηρίζει τα περισσότερα ελληνικά νησιά είναι οι εκκλησίες. Μικρές ή μεγάλες, αλλά και τα μοναστήρια που θα συναντήσει κανείς εκεί. Μπορεί να είναι στο κέντρο κάποιας πλατείας, πλάι στο κύμα ή ακόμη και σφηνωμένα σε κάποιο βράχο. Μάλιστα, κάποια νησιά, γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο είναι γνωστά για τον θρησκευτικό τους τουρισμό.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Πάτμος αλλά και η Τήνος. Υπάρχει και ένα νησί που χαρακτηρίζεται ως ο Μυστράς της Ελλάδας με τις 365 εκκλησίες. Ο λόγος για την Αίγινα και την Παλαιοχώρα. Ένα από τα πλέον αγαπημένα νησιά για μονοήμερες εκδρομές ή αποδράσεις του σαββατοκύριακου που ξεχωρίζει για πολλούς λόγους.

Η Αίγινα είναι ένα πανέμορφο νησί με γραφικές γωνιές, καθαρές παραλίες και αρκετά αξιοθέατα για να δει κανείς. Μια μονοήμερη εκδρομή ή ακόμη περισσότερο διάστημα, θα σας πείσει. Εκεί, λοιπόν, υπάρχει και μια ιδιαίτερη καστροπολιτεία που την αποκαλούν και Μυστρά χάρη στο γεγονός ότι είναι στα πρότυπα του Μυστρά της Λακωνίας που κυριολεκτικά θα σας μαγέψει εάν αποφασίσετε να την επισκεφθείτε. Η Παλαιοχώρα ή και Παλιαχώρα όπως την αποκαλούν θεωρείται ο Μυστράς του Σαρωνικού που εδώ και 200 χρόνια οι κάτοικοι του τον εγκατέλειψαν για να κατεβούν και πάλι στο λιμάνι, ελεύθεροι, απαλλαγμένοι από τις επιδρομές των πειρατών. Από τότε «Ο Μυστράς της Αίγινας», στέκει έρημος να καμαρώνει για την μοναδική ομορφιά του που σε συνεπαίρνει.

Ο επισκέπτης θα περιπλανηθεί στα πέτρινα μονοπάτια της καστροπολιτείας και θα έχει την ευκαιρία να επισκεφθεί τις Μεσαιωνικές εκκλησίες της.

Μηχανή Αναζήτησης

Σύμφωνα με την παράδοση οι εκκλησίες της Παλιαχώρας ήταν 365 δηλαδή όσες και οι μέρες του χρόνου. Ωστόσο, ιστορικές μελέτες αναφέρουν ότι στην πραγματικότητα υπήρξαν γύρω στις 50. Σήμερα αν βρεθείς εκεί, μπορείς να επισκεφθείς τις 33 που αντέχουν ακόμα στο χρόνο.Υπάρχουν ναοί που χρονολογούνται από τις αρχές του 12ου έως και τον 18ο αιώνα μ.Χ., όπως αναφέρει το exploringgreece.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button