Οικονομια

Παράταση της προθεσμίας για τις 72 δόσεις ζητούν οι φοροτεχνικοί

«Χρονική ανάσα» έως τις 30 Απριλίου για την υπαγωγή των επιχειρήσεων στη ρύθμιση των 72 δόσεων για την αποπληρωμή των φορολογικών και ασφαλιστικών οφειλών της πανδημίας του κορονοϊού που λήγει στις 28 Φεβρουαρίου ζητά από την κυβέρνηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ).

Σε επιστολή τους προς τους αρμόδιους υπουργούς οι φοροτεχνικοί επισημαίνουν ότι «οι ασφυκτικές καταληκτικές ημερομηνίες, σε συνδυασμό με την πιθανή ελλιπή ενημέρωση από πλευράς επιχειρήσεων, έχει οδηγήσει ένα σημαντικό αριθμό δυνητικά δικαιούχων επιχειρήσεων να μην έχουν υποβάλει αίτηση για υπαγωγή στη ρύθμιση των 72 δόσεων.

Ειδικά για τις ασφαλιστικές εισφορές, όπου μόλις πριν λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η εκκαθάριση τους, είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν αρκετές επιχειρήσεις που δεν θα μπορέσουν να ενημερωθούν εγκαίρως».

Παράλληλα η Ομοσπονδία σημειώνει ότι η καταληκτική ημερομηνία για την ένταξη στη ρύθμιση «συμπίπτει με μεγάλο πλήθος λοιπών τακτικών και έκτακτων δηλωτικών υποχρεώσεων που ως Λογιστικά Γραφεία καλούμαστε να εκπληρώσουμε» και καταλήγει ότι «για τους παραπάνω λόγους λοιπόν, ερχόμαστε να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή του επιχειρηματικού κόσμου και ζητούμε τη μεταφορά των καταληκτικών ημερομηνιών υπαγωγής στις ρυθμίσεις τμηματικής καταβολής 72 δόσεων για φορολογικές υποχρεώσεις και ασφαλιστικές εισφορές που συσσωρεύτηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για τουλάχιστον μέχρι τις 30 Απριλίου 2022, ώστε καμία επιχείρηση που πραγματικά το δικαιούται να χάσει τη ρύθμιση, που θα μπορέσει να την βοηθήσει να ορθοποδήσει και να επιστρέψει στην κανονικότητα».

Μηχανή Αναζήτησης

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button