Ελλάδα

Περιφέρεια Αττικής: Από το 2020 έχει ανακληθεί η άδεια λειτουργίας της ΜΦΗ στον Κορυδαλλό

Το Διοικητικό Εφετείο Πειραιά ανέστειλε την εκτέλεση των αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας

Η άδεια λειτουργίας της Μονάδας Φροντίδα Ηλικιωμένων (ΜΦΗ) στον Κορυδαλλό έχει ανακληθεί από την περιφέρεια Αττικής από το 2020, ωστόσο υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά περί αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων της Περιφέρειας για αναστολή και σφράγιση της μονάδας, επισημαίνει η περιφέρεια Αττικής, με αφορμή το ζήτημα που δημιουργήθηκε με την παράνομη λειτουργία της ΜΦΗ που έθεσε σε κίνδυνο την υγεία και την ζωή δεκάδων ηλικιωμένων.

Η Περιφέρεια Αττικής διευκρινίζει ότι από το 2020 έχει επιβάλει πρόστιμα πάνω από 300.000 ευρώ και έχει εκδώσει τρεις αποφάσεις ανάκλησης της άδειας λειτουργίας και σφράγισης της συγκεκριμένης μονάδας. Οι παραβάσεις που είχαν διαπιστωθεί αφορούσαν μεταξύ άλλων φιλοξενία υπεράριθμων ηλικιωμένων, επιβαρυντικές συνθήκες διαβίωσης, ελλιπές προσωπικό.

Επίσης ότι η μεταφορά των ηλικιωμένων στα νοσοκομεία για την εξέταση της κλινικής τους κατάστασης πραγματοποιήθηκε μετά από παρέμβαση του περιφερειάρχη Αττικής, στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Τονίζει ακόμη ότι σύμφωνα με το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, στην περίπτωση απόφασης διακοπής λειτουργίας από τις υπηρεσίας της Περιφέρειας, η απόφαση εκτελείται από την οικεία αστυνομική αρχή. Ωστόσο στις 23/9/20 υπήρξε προσωρινή διαταγή του Διοικητικού Εφετείου Πειραιά αναστολής εκτέλεσης των τριών αποφάσεων 29/4/20, 23/7/20 και 10/9/20, της Αντιπεριφερειάρχη για ανάκληση, διακοπή και σφράγιση της μονάδας.

«Όλο το προηγούμενο διάστημα οι αρμόδιες υπηρεσίες, ο Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Υγείας και η χωρική αντιπεριφεριάρχης με εντολή του Περιφερειάρχη Αττικής έχουν προβεί σε όλες τις ενέργειες προκειμένου να ενημερωθούν τα αρμόδια όργανα και υπουργεία για τις ενέργειές τους, έτσι ώστε να δρομολογηθεί η απομάκρυνση των ηλικιωμένων. Σημειώνεται πως η αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, η Γενική Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας επανειλημμένα ζητούσε με τη συνδρομή των αρμόδιων αρχών από τη μονάδα φροντίδας τα στοιχεία των ηλικιωμένων και των συγγενών τους. Ωστόσο η μονάδα ουδέποτε τα προσκόμισε», αναφέρεται στην ανακοίνωση της περιφέρειας, οι αποφάσεις της οποίας έχουν κοινοποιηθεί στον εισαγγελέα, την αστυνομία και το αρμόδιο υπουργείο.

Μηχανή Αναζήτησης

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα σήμερα στην εν λόγω Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων στον Κορυδαλλό κλιμάκιο της Περιφέρειας Αττικής εντόπισε, μετά από στοχευμένο έλεγχο, ηλικιωμένους τρόφιμους να διαβιούν υπό άθλιες συνθήκες και να απειλείται η υγεία τους. Για την επέμβαση χρειάστηκε να σπάσουν την είσοδο της ΜΦΗ.

Σχετικά Tags

Κορυδαλλός γηροκομείο

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button