Τεχνολογία

Ποιες εφαρμογές που χρησιμοποιούμε όλοι μπορεί να κλέψουν προσωπικά δεδομένα από το κινητό

Ακόμη και η χρήση του φακού μπορεί να είναι επικίνδυνη

Η προστασία των προσωπικών δεδομένων που είναι αποθηκευμένα στο κινητό είναι πιο εύκολη από την προστασία των πληροφοριών που έχουν στη διάθεσή τους οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, δήλωσε σε συνέντευξή της στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο «Prime» η Τατιάνα Λυνόβα, αναλύτρια της εταιρείας παροχής υπηρεσιών κυβερνοασφάλειας Angara Security.

Κατά την άποψη της ειδικού, η παραβίαση δεδομένων με αποτέλεσμα τη διαρροή μηνυμάτων, φωτογραφιών, επαφών, αλληλογραφίας και τραπεζικών δεδομένων μπορεί να γίνεται, μεταξύ άλλων, λόγω ύπαρξης κακόβουλου λογισμικού (malware) στο κινητό.

Το λογισμικό κατασκοπείας (spyware) συνήθως ζητά παράλογες άδειες στην πρόσβαση και διαχείριση διάφορων λειτουργιών και αρχείων του κινητού. Θα μπορούσε να είναι οποιαδήποτε εφαρμογή, όπως ο «Φακός», ένα πρόγραμμα επεξεργασίας φωτογραφιών ή μια εφαρμογή μέτρησης θερμίδων, επισήμανε η Λυνόβα.

Σύμφωνα με την ειδικό, για να αποφεύγετε την παραβίαση του κινητού σας είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε επίσημα καταστήματα εφαρμογών (Google Play Store, App Store), αν και αυτό δεν σας εγγυάται την ασφάλεια του λογισμικού που κατεβάζετε.

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

κινητά Εφαρμογές Smartphone

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button