Τρόπος ζωής

«Πολύχρωμη Μικρά Ασία» στο Γεφύρι της Άρτας

Η ομάδα Ονειρόδραμα, με αφορμή την επέτειο των 100 χρόνων από την Μικρασιατική καταστροφή, παρουσιάζει την καινούργια θεατρική της παράσταση με τίτλο «Πολύχρωμη Μικρά Ασία», που θα παρουσιαστεί στις 19 & 20 Ιουλίου στο Γεφύρι της ‘Αρτας με την συμμετοχή του Δημοτικού Ωδείου Άρτας.
Τρεις αφηγητές θα κάνουν ένα ταξίδι στην πολυπολιτισμική Μικρά Ασία παρουσιάζοντας εικόνες σε τρεις ενότητες. Πριν, κατά την διάρκεια και μετά την καταστροφή. Μια διακειμενική παράσταση εμπνευσμένη από ιστορικά γεγονότα, από τα “Ματωμένα χώματα” (Διδώ Σωτηρίου) και “Ο χαμένος παράδεισος – Σμύρνη 1922” (Γκαίς Μίλτον), μύθους, καθώς και από καταγραφές. νήμες και μαρτυρίες πραγματικών προσώπων που έζησαν στην Μικρά Ασία ζωντανεύουν και μας μεταφέρουν στον μαγικό κόσμο της Σμύρνης, εκεί που η ανατολή και η δύση συνυπάρχουν αρμονικά αλλά και στην τραγωδία της καταστροφής και του διωγμού. Μελωδίες καθώς και ζωντανή μουσική, τραγούδια, κεράσματα του τόπου, συναισθήματα χαράς και πόνου δημιουργούν τον καμβά της Μικρασιατικής ιστορίας. Με εργαλείο την φαντασία δημιουργείται μια ιστορία για όλη την οικογένεια. Μια φιλειρηνική γιορτή για να γνωρίσουμε μια πολύχρωμη πόλη, την Σμύρνη και τον Μικρασιατικό πολιτισμό. ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ Σύνθεση – απόδοση κειμένων: Ομάδα Ονειρόδραμα Επιμέλεια κειμένων : Νάγια Παπαπάνου Σκηνοθεσία: Βασίλης Παπαλαζάρου Σκηνογράφος – ενδυματολόγος: Κωνσταντίνος Γκουγκούνης Φωτογραφίες: Λευτέρης Καλογιός Κοστούμια Φωτογράφισης: Μίλτος Μπαμπανίκος Μουσική: Πάνος Δοκομόπουλος Επικοινωνία : Ευαγγελία Σκρομπόλα Παιδοψυχολόγος: Στέλλα Μουδάτσου Τραγούδι: Σοφία Ψούχλου, Ζωή Ψούχλου Ηθοποιοί: Χριστίνα Μουδάτσου, Γιώργος Μενεδιάτης, Βασίλης Παπαλαζάρου Εκτέλεση παραγωγής : Α..Μ.Κ.Ε ΜΗ ΑΝΑΣΤΡΕΨΙΜΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ: 20: 00 ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ: 60 λεπτά Ελεύθερη είσοδος Η παραγωγή πραγματοποιείται στο πλαίσιο του προγράμματος 2022, του θεσμού "Όλη η Ελλάδα ένας Πολιτισμός" του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button