Κόσμος

Ρωσία: Η FSB απέτρεψε «τρομοκρατική επίθεση» σε στρατιωτική εγκατάσταση

Συνελήφθησαν τέσσερα μέλη ισλαμιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης νοτιοδυτικά της Μόσχας

Η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας ανακοίνωσε σήμερα, ότι συνέλαβε τέσσερα μέλη μιας ισλαμιστικής παραστρατιωτικής οργάνωσης τα οποία προετοίμαζαν μια «τρομοκρατική επίθεση», μετέδωσε το πρακτορείο TASS.

Οι συλλήψεις έγιναν στην περιοχή Κάλουγκα νοτιοδυτικά της Μόσχας. Και οι τέσσερις, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν μέλη της οργάνωσης «Χαγιάτ Ταχρίρ Αλ -Σαμ». Την ίδια ώρα, η FSB ζήτησε από την κυβέρνηση να αυξήσει κατά 17% τα κονδύλια που διατίθενται ως έξοδα για κηδείες και επιτύμβιες στήλες για τους στρατιωτικούς που χάνουν την ζωή τους, γράφει η ρωσική υπηρεσία του BBC.

Αυτή τη στιγμή για τα έξοδα κηδείας δίνονται έως 20.350 ρούβλια, ενώ στην Μόσχα και την Αγία Πετρούπολη έως 28.178 ρούβλια. Η FSB στην πρόταση που παρουσίασε στην κυβέρνηση για την επίλυση του εν λόγω ζητήματος ζητά να αυξηθούν αυτά τα ποσά αντίστοιχα στα 23.837 και 33.005 ρούβλια. Τα έξοδα για την επιτύμβια πλάκα προτείνεται να αυξηθούν κατά 4.800-6.000 ρούβλια. Συνολικά τα έξοδα της κηδείας για κάθε στρατιωτικό που σκοτώθηκε θα αυξηθούν στα 56.400-74.200 ρούβλια, ανάλογα με την θέση και την τοποθεσία που θα ταφεί.

Η FSB εξηγώντας το αίτημα για αύξηση των κονδυλίων που αφορούν στα έξοδα κηδείας, λέει ότι οι πρόσθετες αυτές δαπάνες δεν είχαν συμπεριληφθεί στην ετήσια αναπροσαρμογή των κοινωνικών κονδυλίων. Από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία η αύξηση των τιμών επιταχύνθηκε αισθητά λόγω των δυτικών κυρώσεων, της αποχώρησης ξένων εταιρειών, του πανικού που προκλήθηκε στους καταναλωτές και των προβλημάτων στις προμήθειες. Ο ετήσιος πληθωρισμός τον Μάρτιο έφθασε το 17% και ακριβώς στο ποσοστό αυτό ζητά η FSB να γίνει η αύξηση των κονδυλίων που διατίθενται ως έξοδα κηδείας.

Μηχανή Αναζήτησης
Σχετικά Tags

Ρωσία τρομοκρατική επίθεση

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button