Ελλάδα

Συντριβή Αντόνοφ στην Καβάλα: Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες – Σε εξέλιξη η δεύτερη φάση της επιχείρησης

Ανασύρθηκε μια σορός και εντοπίστηκε ακόμη μια – Η ενημέρωση της Πυροσβεστικής

Έκτακτη ενημέρωση για τη συντριβή του Antonov στην Καβάλα πραγματοποίησε το απόγευμα της Κυριακής ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Ιωάννης Αροποιός.

Μετά το τραγικό γεγονός της πτώσης του αεροσκάφους, χθες τα ξημερώματα, μετέβησαν άμεσα στο σημείο 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

Στη συνέχεια μετέβησαν πυροσβέστες από την 2η και την 4η ΕΜΑΚ, το επιχειρησιακό κέντρο Όλυμπος.

Όλο το βράδυ, η αρμόδια Γραμματεία ήταν σε επικοινωνία με όλα τα συναρμόδια υπουργεία.

Μηχανή Αναζήτησης

Δεν εντοπίστηκαν επικίνδυνες ουσίες στο σημείο της συντριβής, είπε στη συνέχεια ο εκπρόσωπος Τύπου του Πυροσβεστικού Σώματος.

Παράλληλα ανακοίνωσε πως μέχρι στιγμής έχει ανασυρθεί μια σορός από τα συντρίμμια του μοιραίου αεροσκάφους, ενώ συμπλήρωσε πως ακόμα μια έχει εντοπιστεί.

Αυτή τη στιγμή οι αρχές βρίσκονται στη β’ φάση του σχεδίου για τον εντοπισμό και την ανάσυρση των σορών. Στις έρευνες συνδράμουν δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. καθώς και ένα ελικόπτερο του Κέντρου Έρευνας και Διάσωσης.

Ειδικά συνεργεία είναι επί τόπου για να διασφαλίσουν ότι θα υπάρξουν ασφαλείς οδοί για τη διέλευση των κατοίκων. Στο σημείο βρίσκονται ειδικές δυνάμεις του ΓΕΕΘΑ για την αντιμετώπιση τέτοιων περιστατικών.

Σχετικά Tags

Αντόνοφ Καβάλα

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button