Κόσμος

Την επιχείρηση ανέλαβε ένα ρομπότ και απέλυσε το 90% των υπαλλήλων της

Μειώσαμε το κόστος εξυπηρέτησης των πελατών κατά 85%

Ο ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dunkaan αναφέρει: “Μειώσαμε το κόστος εξυπηρέτησης των πελατών κατά 85% και σχεδόν εξαφανίσαμε τους χρόνους.”

Ο Σουούμιτ Σαχ, ένας μάνατζερ στην Ινδία, απέλυσε 23 από τους 26 εργαζομένους που εργαζόταν για την εξυπηρέτηση πελατών στην ηλεκτρονική εμπορική του πλατφόρμα και τους αντικατέστησε με ένα σύστημα τεχνητής νοημοσύνης. Ως ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της Dunkaan, περιέγραψε αυτήν την εμπειρία ως πολύ εντυπωσιακή και αποδοτική.

Μέσω του Twitter, ο ινδός επιχειρηματίας εξηγεί: “Απολύσαμε το 90% της ομάδας υποστήριξης πελατών μας χάρη σε αυτό το chatbot AI. Ήταν δύσκολο; Ναι, ήταν. Ήταν απαραίτητο; Απολύτως.”

Όταν ρωτήθηκε από το CNN, ο Σουούμιτ Σαχ δήλωσε ότι οι απολύσεις των 23 υπαλλήλων έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εκμεταλλεύτηκαν την ανάπτυξη αυτής της τεχνολογίας για να μεταμορφώσουν τον τρόπο λειτουργίας της εξυπηρέτησης πελατών με ένα chatbot που βασίζεται στην τεχνητή νοημοσύνη. Ο μάνατζερ παραδέχεται ότι αυτό είχε κόστος για τους υπαλλήλους που απολύθηκαν.

Μηχανή Αναζήτησης

Παρά το κόστος για τους υπαλλήλους που έφυγαν, τόσο η εταιρεία όσο και οι πελάτες είχαν σημαντικά οφέλη από αυτήν την κίνηση. “Ο χρόνος απόκρισης στα αιτήματα των πελατών έχει πέσει στο μηδέν, ενώ ο χρόνος επίλυσης των προβλημάτων τους έχει μειωθεί από 2 ώρες και 13 λεπτά σε 3 λεπτά και 12 δευτερόλεπτα”, δήλωσε ο Σουούμιτ Σαχ στο CNN.

Ωστόσο, υπάρχουν αντιδράσεις και ανησυχίες σχετικά με την απόλυση των εργαζομένων και τις κοινωνικές επιπτώσεις της τεχνητής νοημοσύνης. Ορισμένοι χρήστες του διαδικτύου αντιδρούν θετικά, ενώ άλλοι εκφράζουν ανησυχία για τους απολυμένους υπαλλήλους και τη βοήθεια που τους παρέχεται.

Μελέτες έχουν επίσης αναφερθεί στον κίνδυνο αντικατάστασης επαγγελμάτων από την τεχνητή νοημοσύνη. Σύμφωνα με την Goldman Sachs, περίπου 300 εκατομμύρια θέσεις εργασίας θα μπορούσαν να αντικατασταθούν από την τεχνητή νοημοσύνη χωρίς κανένα αντίκτυπο στη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Πηγη: India Magazine

Open Magazine

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button