Τεχνολογία

Τι να κάνεις για να μην χακάρουν το iPhone σου

Η εφαρμογή ασφαλείας που μπορείς να κατεβάσεις

Είτε από ένα κακόβουλο λογαριασμό, είτε από κακές εφαρμογές ή με στοχευμένες επιθέσεις, οι προσωπικές πληροφορίες μπορούν να κλαπούν από το κινητό.

To κινητό σας μπορεί να χακαριστεί κάνοντας κλικ σε έναν ύποπτο σύνδεσμο. Εάν ένας ιστότοπος φαίνεται ύποπτος, καλό είναι να δείτε τα λογότυπα, την ορθογραφία ή τη διεύθυνση URL. Aκόμη, προσπαθήστε να αποφύγετε τη σύνδεση σε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi χωρίς κωδικό πρόσβασης, καθώς αυτό δίνει δυνατότητα σε ένα εισβολέα να έχει πρόσβαση στη συσκευή σας πιο εύκολα.

Ύποπτα είναι επίσης τα μηνύματα από αριθμούς που δεν αναγνωρίζετε. Αν έχετε κατεβάσει μια εφαρμογή ταπετσαρίας ή φακού και ζητά την τοποθεσία ή τη λίστα επαφών σας, την κάμερα ή το μικρόφωνο. Πιθανότατα, οι προγραμματιστές σας εξαπατούν για να δώσετε αυτές τις πληροφορίες ώστε να μπορούν να πουληθούν.

Οι χάκερ εκμεταλλεύονται άγνωστα ελαττώματα στον προγραμματισμό iOS. Με αυτές τις γνώσεις, οι εισβολείς μπορούν να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό για να λάβουν δεδομένα από συγκεκριμένες πηγές.

Μηχανή Αναζήτησης

Δεν υπάρχει συγκεκριμένος τρόπος να ελέγξετε την όποια εισβολή. Όμως, ένας αξιόπιστος τρόπος διερεύνησης είναι να κατεβάσετε μια εφαρμογή ασφαλείας για κινητά που ονομάζεται iVerify, η οποία σαρώνει το λειτουργικό σύστημα του τηλεφώνου σας για ύποπτη συμπεριφορά και μπορεί να σας ενημερώσει αν έχει υποστεί βλάβη.

Σχετικά Tags

iPhone χάκερ κινητό

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button