Ταξίδια

Το εντυπωσιακό χωριό της Μεσσηνίας με το ιδιαίτερο πολεοδομικό σχέδιο

Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

Όσο κι αν ταξιδεύεις στην Ελλάδα, συχνά είναι δύσκολο να διαπιστώσεις πόση ομορφιά ή ιδιαιτερότητες κρύβουν κάποιες περιοχές. Κάτι τέτοιο συμβαίνει και με μια περιοχή η οποία σίγουρα αποτελεί ένα άγνωστο σε πολλούς πολεοδομικό αριστούργημα.

Ο λόγος για το χωριό Νέα Κορώνη Μεσσηνίας η οποία από ψηλά είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Πρόκειται για ένα ιδιαίτερο πολεοδομικό σχέδιο το οποίο αποπνέει αρτιότητα και ηρεμία. Μοιάζει σίγουρα με κάποιον προορισμό του εξωτερικού και όχι της Ελλάδας μιας και δεν έχουμε συνηθίσει αυτό τον ενιαίο σχεδιασμό στην οικοδόμηση.

Στην Μεσσηνία και συγκεκριμένα αρκετά κοντά στην διάσημη Κορώνη, υπάρχει ένα πιο μικρό χωριό που ονομάζεται Νέα Κορώνη. Αυτό το χωριό, λοιπόν, έχει κάτι ξεχωριστό, και πραγματικά θα μπορούσε να λάβει βραβείο γι’ αυτό. Ο λόγος για την ξεχωριστή και εκπληκτική ρυμοτομία του. Κοιτάζοντας από ψηλά τις εικόνες, μιας και είναι δύσκολο από το έδαφος να καταλάβει κανείς, βλέπει ότι αποτελεί ένα σπάνιο πολεοδομικό αριστούργημα, ειδικά για την Ελλάδα αλλά όχι μόνο.

Στην πραγματικότητα αποτελείται από 8 δρόμους οι οποίοι τελικά συναντιούνται σε έναν κυκλικό κόμβο σχηματίζοντας στην ουσία ένα αστέρι, όπως αναφέρει το exploringgreece.

Μηχανή Αναζήτησης

Σχετικά Tags

Μεσσηνία

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button