Οικονομια

Υπουργείο Οικονομικών: Εκτός πραγματικότητας τα δημοσιεύματα περί «στάσης πληρωμών» από τους πολίτες

Ανακοίνωση με αφορμή δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για «έκρηξη» των ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τη φορολογική διοίκηση τον Φεβρουάριο εξέδωσε το Υπουργείο Οικονομικών σήμερα, μία ημέρα μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων Παρακολούθησης Φορολογικής και Τελωνειακής Διοίκησης του προαναφερθέντος μήνα, από την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ).

«Μία προσεκτική ανάγνωση των χθεσινών στοιχείων της ΑΑΔΕ αρκεί» σημειώνει, λοιπόν, το υπουργείο, «για να αποδειχθεί ότι συμπεράσματα περί “στάσης πληρωμών” από τους πολίτες είναι εκτός πραγματικότητας και αγνοούν τα επίσημα δεδομένα».

«Η αλήθεια είναι», συνεχίζει η ανακοίνωση, «ότι τον Φεβρουάριο του 2021 είχαν δημιουργηθεί ληξιπρόθεσμες οφειλές ύψους 974 εκατομμυρίων ευρώ.

Τον Φεβρουάριο του 2022 εμφανίζεται αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα 1,7 δισ. ευρώ.

Μηχανή Αναζήτησης

Με τη διαφορά ότι – όπως τονίζεται στη χθεσινή ανακοίνωση της ΑΑΔΕ – τα 800 εκατ. ευρώ αφορούν έναν και μοναδικό Α.Φ.Μ., δηλαδή έναν και μοναδικό οφειλέτη.

Συνεπώς, εάν αφαιρεθεί το συγκεκριμένο ποσό, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές κινούνται ακριβώς στα ίδια με πέρυσι επίπεδα».

Επιπλέον, αναφέρεται πως «με βάση την επίσημη ενημέρωση της ΑΑΔΕ, στο δίμηνο Ιανουαρίου-Φεβρουαρίου 2022 εισπράχθηκαν από ληξιπρόθεσμα χρέη 73 εκατ. ευρώ περισσότερα από την αντίστοιχη περυσινή περίοδο».

«Άλλωστε, το πλαίσιο ρύθμισης των 120 δόσεων, η δυνατότητα επανένταξης σε αυτή για όσους την έχασαν στη διάρκεια της πανδημίας και το νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των 36 ή 72 δόσεων για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν στην περίοδο της πανδημίας, έδινε τη δυνατότητα στους πολίτες να διεκπεραιώσουν τις οφειλές τους.

Η Κυβέρνηση διευκολύνει και θα συνεχίσει να διευκολύνει τους πολίτες», κατέληξε το ΥΠΟΙΚ στην ανακοίνωσή του.

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button