Τρόπος ζωής

Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τορόντο: «Κόβονται» συμμετοχές, ΜΜΕ και οργανισμοί που υποστηρίζονται από τη Ρωσία

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο (TIFF) δεν θα ξετυλίξει το κόκκινο χαλί σε οργανισμούς, επίσημες αντιπροσωπείες και μέσα μαζικής ενημέρωσης που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος.

Οι διοργανωτές του Φεστιβάλ αναφέρουν ότι σκοπεύουν να «αναστείλουν τη συμμετοχή» ομάδων που υποστηρίζονται από τη ρωσική κυβέρνηση και πολιτιστικών ακολούθων ως απάντηση στη στρατιωτική επίθεση της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ταυτόχρονα, οι διοργανωτές του TIFF εξέφρασαν την αλληλεγγύη τους «στον λαό της Ουκρανίας και εκείνους στη Ρωσία που αντιστέκονται σε αυτές τις επιθέσεις» σημειώνοντας ότι οι ταινίες από ανεξάρτητους Ρώσους σκηνοθέτες είναι ακόμα ευπρόσδεκτες.

Πολιτιστικοί οργανισμοί συμπεριλαμβανομένου του Φεστιβάλ Κινηματογράφου των Καννών, έχουν ανακοινώσει μέτρα αποκλεισμού των ρωσικών αντιπροσωπειών.

Μηχανή Αναζήτησης

Εν τω μεταξύ, τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο Warner Bros., Paramount, Disney και Sony ακύρωσαν προβολές ταινιών τους σε κινηματογράφους στη Ρωσία, καθώς η αξία του νομίσματος της χώρας πέφτει κατακόρυφα.

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Τορόντο θα διεξαχθεί από τις 8 έως τις 18 Σεπτεμβρίου.

Εκπρόσωπος του TIFF ανέφερε ότι το Φεστιβάλ «θα επιδιώξει να ενισχύσει τις φωνές των Ουκρανών και ανεξάρτητων Ρώσων σκηνοθετών που συνεχίζουν να βοηθούν να κατανοήσουμε τις συγκρούσεις στην περιοχή».

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button