Ελλάδα

Χανιά: Απατεώνας έταξε σε ηλικιωμένο αναδρομικά 27.000 ευρώ και του πήρε 8.400 ευρώ

Ο δράστης ταυτοποιήθηκε και αναζητείται, αφού έκανε ανάληψη του ποσού από τράπεζα της Δυτικής Αττικής

Θύμα απάτης έπεσε ένας ηλικιωμένος από την περιοχή της Κισάμου στα Χανιά, στον οποίο άγνωστος τηλεφώνησε την περασμένη Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου και του συστήθηκε ως ο διευθυντής της τράπεζας από το Καστέλι Κισάμου.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο απατεώνας για να γίνει πιστευτός, δεν δίστασε να χρησιμοποιήσει το όνομα του εν ενεργεία διευθυντή της συγκεκριμένης τράπεζας. Όπως είπε στον ηλικιωμένο, δικαιούται να πάρει επιστροφή χρημάτων από τα αναδρομικά της σύνταξης του ύψους 27.000 ευρώ, προηγουμένως όμως θα έπρεπε να εξοφλήσει ένα χρέος προς την εφορία της συζύγου του, που έχει φύγει από τη ζωή, ύψους 10.000 ευρώ.

Ο άτυχος άντρας τον πίστεψε και στράφηκε σε συγγενείς και φίλους, από τους οποίους συγκέντρωσε 8.400 ευρώ, τα οποία την ίδια κιόλας ημέρα, ακολουθώντας τις οδηγίες του δράστη, κατέθεσε με δύο εμβάσματα και μια τραπεζική επιταγή στην ίδια τράπεζα, που ο απατεώνας ισχυρίστηκε ότι είναι διευθυντής. Τα ποσά κατατέθηκαν σε λογαριασμό που είχε υποδείξει ο δράστης και μόλις ολοκληρώθηκε η συναλλαγή, ο ηλικιωμένος πήγε στο γραφείο του διευθυντή και του είπε ότι τα χρήματα κατατέθηκαν.

Μέσα σε λίγες στιγμές ο ηλικιωμένος έντρομος διαπίστωσε είχε πέσει θύμα απάτης και αμέσως πήγε στο Α.Τ. Κισάμου, όπου κατέθεσε μήνυση κατ’ αγνώστου. Οι έμπειροι αστυνομικοί και ο διοικητής του συγκεκριμένου τμήματος που έχουν χειριστεί με επιτυχία πολλές περιπτώσεις απάτης, έκαναν τις απαραίτητες ενέργειες και κατάφεραν να εξιχνιάσουν τα στοιχεία του δράστη, ο οποίος την ίδια κιόλας ημέρα της κατάθεσης έκανε ανάληψη από ταμείο τράπεζας σε περιοχή της Δυτικής Αττικής.

Μηχανή Αναζήτησης

Τα στοιχεία του δράστη έχουν διαβιβαστεί στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές, προκειμένου να αναζητηθεί, ενώ για την νέα αυτή υπόθεση απάτης διενεργείται προανάκριση. Όπως είπαν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. στην ΕΡΤ, μόλις γίνονται εξαγγελίες για επιστροφές χρημάτων ή επιδόματα οι απατεώνες πιάνουν αμέσως δουλειά αναζητώντας τηλεφωνικά τα επόμενο θύματα τους.

Σχετικά Tags

Χανιά Απάτη

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button