Ψυχαγωγία

Eurovision: Γιατί ακυρώθηκε η βαθμολογία επιτροπών στο Β’ Ημιτελικό και στον Τελικό – Τι συνέβη

Όσοι παρακολούθησαν το βράδυ του Σαββάτου τον τελικό της Eurovision στον οποίο νικήτρια αναδείχθηκε η Ουκρανία με το τραγούδι «Stefania», παρατήρησαν πως κάποιες βαθμολογίες επιτροπών ανακοινώθηκαν από τον παρουσιαστή, γεγονός που προκάλεσε εντύπωση.

Η Μαρία Κοζάκου, το μεσημέρι της Δευτέρας (16/05) βρέθηκε καλεσμένη στην εκπομπή Στούντιο 4 της ΕΡΤ και αναφέρθηκε σε όλες τις εξελίξεις της Eurovision 2022 και τις επιτροπές των οποίων η βαθμολογία ακυρώθηκε στο Β’ Ημιτελικό και στον Τελικό.

«Σε έξι επιτροπές του δεύτερου ημιτελικού, η EBU παρατήρησε πως παρουσιάστηκε ένα pattern (μοτίβο) στον τρόπο που ψήφισαν κάποιες χώρες. Δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς ήταν αυτό. Εικάζω ότι υπήρχε ανταλλαγή ψήφων. Φαίνεται πως ήταν κάτι περισσότερο από προφανές αλλά δεν είμαστε στα άδυτα της EBU. Από τη στιγμή που το είδαν αυτό, ακύρωσαν τη ψηφοφορία τους στο δεύτερο ημιτελικό και τον τελικό. Εφόσον έκριναν πως υπάρχει δυσπιστία προς αυτές τις επιτροπές, δεν ψήφισαν ούτε στον τελικό» είπε αρχικά η Μαρία Κοζάκου.

«Δεν ήταν αυθαίρετη η βαθμολογία που έδωσε η EBU. Υπάρχει ένας αλγόριθμος, που μπορούν να υπολογίσουν το τι θα ψήφιζε αυτή η χώρα με βάση το παρελθόν και το τι έχουν ψηφίσει όμορες χώρες ή χώρες που ψηφίζουν σαν αυτή. Φαντάζομαι μέσα από τον αλγόριθμο, βλέπουν τα trends. Είπαν σε αυτές τις χώρες ότι θα δώσουν βαθμολογία με βάση με τον αλγόριθμο αλλά κάποιες από αυτές αρνήθηκαν να δώσουν αυτές τις βαθμολογίες. Βγήκαν μόνο οι τρεις κι οι άλλοι τρεις δεν βγήκαν. Αυτό που σας περιγράψαμε ως τεχνικό πρόβλημα, ήταν τελικά η άρνησή τους να δώσουν τη βαθμολογία» εξήγησε η Μαρία Κοζάκου.

Μηχανή Αναζήτησης

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button