Τεχνολογία

Google: H αλλαγή σε εμβληματική εφαρμογή της μετά από χρόνια

Αφορά τους χρήστες των συσκευών Android

Σε σημαντική αλλαγή στο εμβληματικό εικονίδιό της για τα μηνύματα (messages) προχώρησε η Google. Πολλοί θεωρούσαν ότι το εικονίδιο ήταν σχεδιαστικά παρωχημένο, και η αμερικανική εταιρεία προχώρησε τις προηγούμενες ώρες σε αλλαγή του μετά από πολλά χρόνια.

Η εφαρμογή αυτή είναι καίριας σημασίας για τη Google, καθώς είναι το μέσο για τη νέα γενιά ανταλλαγής μηνυμάτων (RCS – Rich Communication Service), η οποία ενσωματώνει βελτιωμένες διαδραστικές λειτουργίες στην επικοινωνία στην πλατφόρμα Android. Το νέο εικονίδιο κρίνεται ότι σηματοδοτεί τη νέα εποχή.

Τα μηνύματα RCS μεταφέρουν πλούσιο κείμενο και πολυμέσα στα Android κινητά, ενώ αποστέλλονται και ως SMS όταν δεν έχουμε σύνδεση στο διαδίκτυο.

Υπενθυμίζεται ότι η Google έχει προχωρήσει το προηγούμενο διάστημα σε σχεδιαστική επικαιροποίηση των περισσότερων εφαρμογών της (εξαιρούμενων εφαρμογών όπως το ΥοuTube ή το Google Docs).

Μηχανή Αναζήτησης

Tο νέο εικονίδιο θα το δείτε στα Android κινητά σας (αν έχετε την εφαρμογή εγκατεστημένη βέβαια) και στο ψηφιακό κατάστημα Google Play.

Αμέσως μετά σειρά για αλλαγή παίρνουν και τα εικονίδια για τις επαφές και το τηλέφωνο, με ανάλογη σχεδιαστική γραμμή.

Σχετικά Tags

Android Google

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button