Ψυχαγωγία

Netflix: Τι θα γίνει αν παραβιάσεις αυτούς τους τρεις κανόνες

Σταματά να κάνει τα «στραβά» μάτια η δημοφιλής πλατφόρμα streaming

Για αρκετό καιρό το Netflix έκανε τα… στραβά μάτια σε διάφορες παρατυπίες των συνδρομητών του, με στόχο να μην προκαλέσει εντάσεις και να συνεχίσει την αυξητική πορεία που σημείωναν.

Μετά την απώλεια όμως περίπου 200.000 λογαριασμών το περασμένο διάστημα, οι υπεύθυνοι της πλατφόρμας, αποφάσισαν να γίνουν πιο αυστηροί σε κάποιους κανόνες, προκειμένου να μειώσουν την χασούρα και να ανακτήσουν το χαμένο έδαφος.

Σύμφωνα λοιπόν με δημοσίευμα της Sun, υπάρχουν τρεις κανόνες του Netflix, τους οποίους αν κάποιος τους παραβιάσει, δεν αποκλείεται να δει την εταιρία να του επιβάλει κάποιες κυρώσεις, είτε απλές, είτε πολύ πιο αυστηρές.

VPN

Για όσους δεν γνωρίζουν, το συγκεκριμένο εργαλείο αλλάζει την χώρα στην οποία βρίσκεται ο χρήστης. Αν κάποιος το βάλει από την Ελλάδα, μπορεί για παράδειγμα να δείχνει στην εταιρία ότι βρίσκεται στην Αγγλία. Κάτι που σημαίνει πως θα έχει πρόσβαση σε διαφορετικό περιεχόμενο.

Μηχανή Αναζήτησης

Αυτό απαγορεύεται λόγω δικαιωμάτων από το Netflix και αν κάποιος το χρησιμοποιήσει, είναι πιθανό να δει ένα pop up στην οθόνη που να του λέει πως θα πρέπει να το απενεργοποιήσει.

Μοίρασμα κωδικών

Για πολλά χρόνια, το Netflix έκανε τα… στραβά μάτια σε αυτή την τακτική, του να μοιράζονται δηλαδή φίλοι ή συγγενείς την συνδρομή ενός πακέτου, για να παρακολουθούν από διαφορετικά σπίτια.

Πλέον όμως στο συγκεκριμένο κομμάτι έχει αποφασιστεί να αυξηθεί η αυστηρότητα, όχι όμως με μπλοκάρισμα του λογαριασμού, αλλά με αύξηση του κόστους για τον δεύτερο λογαριασμό που θα υπάρχει. Όπως γίνεται ήδη δηλαδή σε χώρες της Λατινικής Αμερικής.

Αντιγραφή περιεχομένου

Εκεί όμως που τα πράγματα αρχίσουν και γίνονται πιο σοβαρά, είναι αν βρεθεί κάποιος να αντιγράφει και να διαμοιράζει το περιεχόμενο του Netflix. Το συγκεκριμένο κομμάτι είναι αρκετά σοβαρό, καθώς αν αποφασίσει η εταιρία να ασχοληθεί σοβαρά και να κινηθεί νομικά, μπορεί να απαιτήσεις αρκετά χρήματα ως ζημιά.

Σχετικά Tags

Netflix

Το ανοιχτό περιοδικό στην Ελλάδα (/ By Artmotion Network https://artmotion.com/?)

Artmotion Network

Artmotion Network είναι ο προεπιλεγμένος λογαριασμός για την ομάδα μας όπου γράφουμε και υποστηρίζουμε το διαδικτυακό περιοδικό. Διαδικτυακό περιοδικό για οτι συμβαίνει στην Ελλαδα και στην Ευρωπη

Σχετικά Άρθρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to top button